Happy Halloween

Halloween i USA, annat än Halloween i Sverige. Varenda människa klär ut sig, stora som små. Bara att följa med strömmen...
Cat-lepard-Jenne, Pink-hippie-Lisa & Spartcus-Rashida

Fredagsmys

Trött. dunder super mega jätte trött. Jag är så glad att det äntligen är helg. Denna veckan har varit väldigt krävande på alla möjliga sätt. Har känns som ett maratonlopp som aldrig ville ta slut. Ett under att jag stått på benen och inte brytit ihop fullständigt på marken. Jag lyckades ta mig i mål i alla fall och ser äntligen ljuset i tunneln.
Har precis avslutat veckan med en matte-exam. Gick bättre än förväntat. Eftersom jag varit så överväldigad med läxor började jag inte plugga till provet förrens igår kväll. Inte världens bästa drag av en kvällstrött Lisa Lantz. Pluggade till 1 på natten, har aldrig pluggat så sent och intensivt. När det kändes som att jag inte hade några ögon insåg jag att det nog var läge för lite sömn. 5 timmar fick jag innan klockan ringde klockan 6. Upp och till campus för att vinka av Caroline och Cross-country laget som ska tävla i Conference (den viktigaste tävlingen för laget). GO JACKS! Därefter blev det omelettfrukost på IHOP och därefter stavhopp. Kylan är på väg och vi flyttade in mattan inomhus igår. Så denna morgonen var första passet i The Dome och fasen va bra dert kändes. Trots min sömnbrist och stress gick det riktigt bra. Hoppade med 16 stegs ansats (vilket är två steg längre en min tidigare fulla ansats), mest bara för att känna efter. Kändes så bra, inte den minsta tvekan trots ny stav och ny ansats, bara pang på. Mitt självförtroende i hoppningen bara växer och växer. Ville inte sluta hoppa, så det blev kutning till min matte exam. När den var avklarad var det raka vägen hem till sängen som gällde.
Och här i sängen har jag legat nu i några timmar och bara andats ut...
Har ett hoppstrykepass i eftermiddag, så om någon timma ska jag försöka väcka liv i kroppen. En värdefull slapptimme kvar.

Full rulle

Så har även denna helgen sprungit iväg. Sitter hemma med Rashida och irriterar oss över lägenhetens icke existerande varmvattten. Jag har gått runt svettig och äcklig hela dagen, känner mig så ofresh. Idag har varit en lugn dag, det behövdes efter gårdagen som gick i ett från klockan från morgon till klockan tio på kvällen då jag däckade helt utmattad i sängen.
Familjen Högardh har anlänt till Flagstaff. De ska vara här i två veckor på semester och jag måste erkänna att jag är avis på Carro som får träffa sin familj. Även om jag inte har tid för hemlängtan, så saknar jag min familj väldigt mycket. Men jag tror tiden fram till jul kommer gå fort. Jag ska ju till Maja i Florida om en månad och därefter är det bara dryga två veckor kvar. Högardharna tog med sig några av Sveriges gobitar - Kalles kaviar, Gevalia kaffe och saltlakrits. Så två dagar i rad har jag ätit ljuvliga äggmackor och druckit kaffe med välsmakande aromer.
Bebben har ju fyllt år också. Igår var det släktkalas på Hordavägen och jag var inbjuden över skype, så jag fick en liten känsla av delaktighet. Fick till och med se (men inte röra) hur gott pappas grillade kött såg ut att vara. Friidrottarna på förfesten ville också gratta lillsyrran så de sjöng Happy Birthday för henne.
Vår rescruit Brita Kintz var på besök under fredag och lördag. Verkar vara en trevlig och mysig tjej. Tog henne till en lagträff på fredagkvällen då alla nytillkomna i laget skulle göra något form av framträdande. Jag och Carro framförde en sketch om våra rumskamrater Rashida och Jenne. BLev lyckat och det verkade som de flesta skrattade.
Under lördagen var det Tequila Sunrise i stan. Jag var aldrig i downtown, men Rashida och Jenne åkte ner för några shoots klockan 9 på morgonen. Runt tolvsnåret kom delar av track-teamet över till oss för att förfesta innan fotbollsmatchen. En annorlunda upplevelse, dock höll jag mig borta från alkoholen.

BEBBEN 14 år!

Stort grattis min älskade lillalillasyster på din 14-årsdag. Trots att du blivit så pass gammal att du hör hemma i kategorin fjortis blir du inte av med ditt smeknamn, Bebben. Önskar dig en fantastisk och minnesrik dag.


Midterm CHECK

Skrev min första midterm exam idag, ämnet var Introduction to Business. Gick snabbt, efter 20 minuter var jag klar (och då var jag bland de sista som satt kvar). Busenkelt måste jag säga att det var och inte har jag pluggat mycket för det heller. Förmodligen en halvtimme sammanlagt. Provet baserades på exakt samma frågor som vi har haft på våra tre tidigare prov denna terminen. Så det ända jag gjort för att plugga inför detta provet var i princip att checka igenom frågorna.
Har inget "måste-plugg" i helgen så det ska bli skönt med lite lugn och ro. En stavhoppstjej som är intresserad av att börja på NAU nästa höst är här på rekryteringsresa över helgen och jag har fått äran att vara värd för henne. Ska bli spännande och roligt att träffa en eventuellt blivande träningskamrat.
Sedan är det tequila sunrise i Flagstaff denna helgen. En årlig tillställning som vad jag fattat det som går ut på att dricka tequila från 6 på morgonen och inte sluta förrens solen går upp näst kommande dag. Låter hört i mina åren. Jag kommer nog prioritera sömnen före soluppgången, men lite festligheter lär det bli.
Fortsättning följer...Godnatt!

Kindkramp

Har haft ett konstant leende på läpparna andra halvan av denna dagen. En trevlig överraskning väntade på mig när jag kom hem från skolan: tre brev från Sverige, två från mamma och ett från Frida och Olivia. Så glad blev jag. Hann inte läsa dem innan träningen så jag tog med dem för att kunna läsa dem på hemvägen. Mammas skickade med lite tidsningsutklipp från smålandsposten. Saknar verkligen att ha en tidning att läsa på morgonen och allra mest saknar jag smålandsposten.  Även om artiklarna var några veckor gamla var det trevlig läsning. Fällde en tår när jag läste om Stefan Livs död. Ett annat utklipp handlade om världens bästa morbror och gudfar, Conny Hagberg. Han har slagit rekord i antalet nomineringar för en utmärkelse inom landstinget, vilket inte förvånar mig. Conny har förmodligen det största hjärtat på jorden. Han vill alla väl och ställar alltid upp. Hur många kommer frivilligt till jobbet på sin lediga dag för att han bryr sig om sina patienter?

Brevet från Frida och Olivia innehöll en Ahlgrens bil... en bil. I en öppen påse i mini-version. Nåväl, man får vara nöjd med det lilla. Den smakade som den skulle i alla fall. Tack för omtanken tjejer!

Halvtid i USA

Inte klokt vad tiden går fort. Idag har jag tagit igenom halva min vistelse i Flagstaff, vilket i veckor är 8 och en halv. 8 och en halv vecka återstår innan jag åker hem till Sverige för lite julledighet. Även om jag inte lider av någon outhärdlig hemlängtan så ser jag väldigt mycket fram emot att få lämna USA för tre veckor.
Efter drygt 8 veckor i USA har jag lärt mig ett och annat både om mig själv och andra.
  • 1 dollar är ungefär lika med 6.50 svenska kronor. Oftast tar jag för givet att det jag handlar är billigare än i Sverige och glömmer att notera summan som expediten drar ifrån mitt kort.
  • Flertalet gånger har jäg förvånats över amerikanarnas matvanor och jag förstår varför 40% av USA befolkning är överviktiga.
  • Min engelska har förbättras mer under min vistelse här än vad den gjort under alla mina skolår tillsammans. Men jag kan fortfarande inte uttala 33000, vilket Coach ständigt påminner mig om.
  • Jag har blivit mycket bättre på att passa tider. Amerikanare är definitivt inte tidsoptimister. 06.45 en måndagmorgon betyder i princip 06.40 och 16.00 betyder 15.50. Tog mig ett antal förseningar innan jag förstod det.
  • Jag ger inte ut mitt nummer till NAUs fotbollsspelare utan förundersökning. Många av dem verkar inte förstå varför de har flickvän...
  • Jag har aldrig varit så nöjd med träningsmöjligheterna som jag är här. en tillfredställelse som ger bra träningsresultat.
  • Jag har aldrig i mitt liv varit så nära till tårar under ett träningspass.
  • 5 tjejer i en lägenhet är mycket. Ibland för mycket. Ibland helt underbart.
  • Amerikanare har ett beundransvärt självförtroende, ibland irriterande men för det mesta inspirerande. Lagom-Svensken har ett och annat att lära.
  • Flytta över atlanten har gett mig mycket perspektiv på tillvaron. Jag har verkligen kommit till insikt om hur otroligt lyckligt lottad jag är som har så många fantastiska vänner i mitt liv.
  • Allting löser sig. Det gäller att väga chansa här i livet.

Helgsummering

Helgerna går så ruskigt fort, hinner inte ens med en kort liten blogg-uppdatering. Helgen som precis passerade var lugn och skön. Hade bara 30 min uthållighetsträning på träningsschemat så kroppen fick tid att återhämta sig. Mindre träning desto mer shopping blev det.
I lördags åkte vi till mallen. En av mina favoritaffärer, Pacsun, hade en bra rea och när det gäller rea är jag inte den som är sen på att spendera. En grå kavaj, två linnen, klänning, mössa och örhängen blev skörden och jag betalade 60 dollarför hela kalaset (ca 400 kronor). Kvällen avslutades med Sushi och frosen yoghurt. Triggades till att äta en hel matsked wasabi på Sushi-restaurangen. En härlig upplevelse när det känns som att näsan håller på att brännas bort.
Söndagen gjorde jag av med ytterligare pengar. Åkte till Pier1, en supermusig inredningsbutik där Rashida jobbar. Köpte den skönaste, mjukaste fil jag någonsin skådat, kunde verkligen inte släppa taget om den. Ljus, väggdekorationer och annat krimskrams slank också ner i påsen. Tackar min kära rumskamrat för personalrabatten!
Filt, träd och ljuslykta/hängare från Pier1.

Helgen är den tiden under veckan jag har tid att skypa med nära och känna där hemma. Får alltid så mycket kraft och energi av att byta några ord över datorn. Tack familjen, Maja & Ivar, Elli, Olivia och Elin för värdefulla samtal. De kommer ta mig igenom kommande vecka som bland annat bjuder på midterm prov i min business-klass.
Det var min en liten sumering av helgen så här på måndagskvällen.
Det blev en rivstart påden nya veckan. Med stavhopp på morgonen, matte-klass, 3 timmars studyhall och sedan direkt till träningspass nummer 2 som innehöll lyftning och cirkelstyrka. När jag äntligen kom hem på kvällen lagade jag till mig en kycklingwok och satte mig ner för att skriva färdigt min första uppsats. 3 timmar senare är jag äntligen färdig. Nu: sängen!!!!!!

Nya skor

- Alright let's get out of here. Come on!!!!
Det första Coach säger när jag kommer till träningen. 1,5 timme senare var jag helt slut. Då hade jag tagit mig igenom en cirkelträning bestående av frivändningar, benböj, bänk, axelpress samt fällkniv, gjort 3x10 jämfotahopp i trappa, hoppat 10x50 yards mångsteg och avslutad med bålstyrka. Älskar känslan när kroppen är helt utpumpad på krafter.
Fick spikskor och nya löparskor idag. Behövde verkligen nya löparskor, mina gamla passerade bäst före-datumet redan innan jag drog över atlanten. Båda skorna är från adidas, eftersom det är det märket som sponsrar skolan. Kommer inte få tävla i något annat än adidas när säsongen drar igång. Inga undantag, NCAA är väldigt hårda med reglerna. Så jag är tvungen att lägga mina favorit-spikskor, Nike PV2, på hyllan tills jag kommer hem till Sverige. Lyckligtvis kändes adidas jumpstar väldigt lika nike PV2, så det ska nog inte bli ett alltför jobbigt byte. Snarare spännande. Längtar efter tävlingssäsongen som in i norden. Fast jag är glad att det är några månader kvar, vill hinna komma i riktigt bra form innan dess.
Ser framemot höga höjder med mina nya spikes Adidas Jumpstar
Älskar känslan av nya fräsha träningsskor på fötterna. Adidas Super Nova

It was a great morning to be a vaulter

Solen lyste från en klarblå himmel och luften höll på att värmas upp när jag kommer till utomhusarenan 08.30 denna morgonen. Det var is på stavmattans överdrag, så det var uppenbarligen kallt i natt. Flagstaffvädret är så förundrande. Väldigt svårt att förutspå. Förra veckan var det kallt och det till och med snöade. Denna veckan har vi haft klarblå himmel och sommarvärme alla dagar.  Dock svårt att förstå hur temperaturen kan sjunka till under noll-sträcket under natten.
Med så vackert väder och stavhopp på schemat kan man ju inte bli annat än på gott humör. Med andra ord "A great day to be an vaulter" citerat från min träningskompis Simons T-shirt. Gårdagens vilodag fyllde sitt syfte, kände mig lätt och explosiv när jag hoppade - precis vad jag hoppats på. Dagens pass stärkte självförtroendet. Även om jag fått en mycket starkare tro på mig själv sen jag kom hit, så har jag fortfarande endel att jobba på. Jag är på rätt väg i alla fall.



Dagens visdomsord av Coach Duncan
"Don't let all the hard job be a waste of time. Never let your mentality stop you from doing something you are physically cabable of doing"



Dagens visdomsord av Joel
"You know you're doing something wrong when your vaulting feel comfortable"

Dags att ladda inför gymmet. Coach lovade att köra slut på mig.

Återhämtar mig

Fick ett fint vykort från Växjö idag. Det var från Maja och Ivar, min extra mormor och morfar. Så himla glad blev jag. Tusen tack för det!
Halvvägs igenom min recoveryday. Färdig med dagens klass och gjort min online-exam i Businiess. Nu sitter jag och dricker dagens fjärde kopp kaffe och äter mitt nyupptäckta nyttiga godis - esprssobönor täckta med mörk choklad (hej kaffe-älskare!).Hur gott som helst!  Försöker samla energi för att påbörja nästa projekt i min engelska klass - en informativ uppsats om hormonet rBGH som injisueras i kossor här i USA för att de ska producera mer mjölk. Har en känsla av att det kommer bli väldigt jobbigt, mycket information men också spännande.

I'm blessed

Nu är det verkligen hårdträning som gäller. Vanligtvis är vi lediga resten av dagen efter gymnastiken. Men nu från och med denna veckan är det träningen även på eftermiddagen.

Dagens andra pass bestod av 6x100 meter accerlerationer med max fart mot slutet. 10x50 meter mångsteg. 3x10 jämfotahopp i trappa. Efter träningen gick jag rakt till isbadet med mina kokta spagetti-ben. Coach var nöjd med oss och gav oss ett "Bra jobbat" (som är den första svenska fras jag lärt honom. Han välsignade oss med en recoveryday imorgon, vilket innebär ingen träning. Kunde inte komma mer lägligt, precis vad min kropp behöver för att kunna fullfölja veckan. Har bara en klass imorgon, sedan blir det återhämtning för hela slanten. Kaffe, isbad och vila. Ser verkligen fram emot att få gå till klassen med vanliga kläder imorgon. Har inte gjort det en enda gång sen träningen börjar eftersom jag antingen har träning direkt före eller direkt efter.
Nu ska jag somna till veckans avsnitt av bonde söker fru.
Natti natti!

Säsongens mål i gymnastik

Gymnastikpasset i morse gick väl sådär. Började katastrofalt dåligt. Skulle göra rondat och över en plint och landa i skumgummihavet. Jag lyckades inte alls. Kroppen ville inte sammarbeta och jag dök mot marken istället för att flyga mot taket. Frustrarande. Försöker se det från den positiva sidan nu - det kan bara bli bättre.

Efter min vaga insatts på sattsbrädan var det dags att öva på terminens stora mål - Giants (=jättesving, se youtube.klippet). Lyckades få min kropp att passera den horisontella vinkeln med marken och var faktiskt inte så långt ifrån att klara hela snurren. En extra gnutta mod är förmodligen allt som behövs. Ska tagga till mig ordentligt till måndag för då ska jag på'et igen!!!
Säsongens mål är detta...



Orklös

Jag är så trött. Både i kropp och knopp. Dubbelpass igår, idag, imorgon och torsdag, bara tanken gör mig trött just nu. Ska försöka bryta ner veckans utmaningar i små intervaller, så det åtminstonde känns mindre överväldigande. Den första intervallen är gymnastik imorgon på morgonen. Så nu är det dags att sova, det enda jag velat göra hela dagen. Underbart är precis vad det ska bli...


Dagens skratt

Möttes av denna fantastiska bild när jag loggade in på facebook denna morgonen. Fick mig ett mycket gott skratt. Pappa stryker tvätt med ett rosa strykjärn, så klockrent! Han måste ha legat långt nere på mammas minus-lista för det enda han har gjort hela helgen är att tvätta, stryka och vika kläder + att han investerat i ett rosa strykjärn. Tog nog hårt på krafterna för nu har han migrän den stackaren. Tvättkorgarna har nog aldrig varit så tomma i alla fall. Bra jobb Farsan!

Morgonpromenix

Hösten har kommit till Flagstaff, i alla fall för några dagar. Det är snö på bergstopparna, så himla vackert. Jag och min kamera tog en härlig morgonpromenad denna morgonen. Här är vad vi åstadkom.

Hej helg

Kom precis hem från en helkväll med Jenne, Misty och Carro. Åt middag på en god restaurang, jagbeställde en riktigt saftig stek. Smakade precis osm den skulle. Efter det unnade vi oss frosen yoghurt som desert. Man får kombinera sin egen glass genom att välja mellan olika smaker och alla möjlig topping. Min kombo bestod mer av cookie dough än yoghurt men OJ så gott det var. Kvällen avslutades med Bio. Vi såg What's Your Number, ganska förutsägbar komedi men jag gillade den. Skönt med en lättsam film så man slipper involvera huvudet för mycket.
Pappa länkade en riktik pärla till mig idag. The Olsen Brothers - Fly On The Wings Of Love
Vet inte hur många gånger den låten gått på repeat på Hordavägen. En riktigt vacker låt är det. Får bli kvällens godnattvisa.

National pole vault Summit

Tränar på att göra en "free take-off", vilken innebär att jag ska vara i luften redan innan staven träffar lådan. En teknisk detalj jag inte har reflekterat över tidigare. Idag var andra passet då vi fokuserade på "free take-off". Har lätt för att lära mig ny teknik och dagens pass gick väldigt bra. En markant före/efter skillnad. Känns himla spännande hur min nya fria "take-off" kommer påverka min hoppning. Full av förväntan. Känns väldigt lovande och det är en himla skön känsla. Är verkligen sugen på att flyga rejält i vinter.

 

Coach Marty visade mig att youtube-klipp från en gigantisk stavhoppskonference som hålls i början av varje år i Reno, Nevada. Stavhoppare från hela USA och även andra delar av världen deltar, även elithoppare. Kända föreläsare kommer och pratar och i slutet av evenmanget är det tävling. Tävlingen hålls i en stor hall där det är flera stavhoppsmattor är uppradade och flera tävlingar pågår samtidigt. Så himla häftigt!!! Marty är väldigt sugen på att åka dit i år. Har jag inga tävlingar runt den 20 januari bangar jag knappast på att göra honom sällskap. Vilken fantastisk upplevelse det hade varit. Jag vill, jag vill, jag vill

 

Här kommer ett youtube-klipp från college-tävlingen


Har ägnat kvällen åt att kolla på Petrovs stavhoppsfilmer. 2 stycken 1-timmars filmer. Petrov är stavhoppets guru. Sergej Bubkas och Jelena Isinbaevas tränare, både är nuvarande världsrekordhållare i stavhopp på manliga respektive kvinnliga (för er som inte visste). Många intressanta övningar jag ska visa Coach, nya utmaningar i gymnastikhallen lär det nog bli.

Favorit-onsdag

Har kommit fram till att onsdagar är min favoritdag i veckan här i Flagstaff.
Uppe med tuppen idag, gymnastikträning klockan 7. Onsdagar brukar vara dagen då jag brukar prestera bra på gymnastikpassen så var det även idag.Trots att jag inte tränat särskilt mycket gymnastik under sommaren känner jag mig starkare än någonsin. Det är en härlig känsla! Fick äran att spela svensk musik, vilken innebar The Ark, Kent, Robyn och Gyllenetider. The Ark, Växjös stolthet gick hem hos gänget.
Efter träningen hade jag engska och matte. Fick tillbaka mitt resultat från fredagens matte-exam. 92/98 poäng, det är jag mycket nöjd med. Får tacka katedrals mattelärare för all kunskap de trugat i mig, har verkligen nytta av det här.
Var hemma innan 12 och inget mer än plugg på schemat för hela dagen. Hann skypa lite Med Julia och Matilda som höll på att baka kanelbullar. Hade hemskt gärna smakat en. Synd att det inte går att skicka mat via internet. Då hade jag beordrat kanelbullar och kaviar (!!!)
Trots att jag har pluggat i princip fram till läggdags så tycker jag att det varit en avkopplande onsdag. Hur jag nu lyckas kombinera avkoppling och plugg förstår jag dock inte riktigt. Har ju beställt flygbiljett till Florida idag också, men det ska jag inte sjunga ut om igen. Men det försämrar ju såklart inte mitt humör...
Nu har jag tänt mitt chokladljus och ska släcka i taket för att avsluta kvällen med det senaste avsnittet av bonde söker fru. Det är livskvalitet!
Många år av vänskap, älskar er vänner!

Thanksgiving i Florida

Jajemensan det stämmer! Tisdagen den 22 november tar jag ledighet från allt vad college heter och flyger non-stop till Miami där min underbara vän Maja Kytömäki väntar på mig. Jag ska bo hos familjen Maja är aupair åt. Vi ska sola, bada, shoppa, äta, skratta och må så himla bra tillsammans. Ser fruktansvärt mycket fram emot min första Thanksgiving. Måste nog passa mig så jag inte längtar ihjäl mig fram tills dess.
Den 22 november!!!!

Känslan av att skicka in en uppsats

PUUUUH!!! Äntligen i mål med min andra uppsats i engelska-klassen. Har varit en riktig pain in the as att skriva. Missförstod uppgiften och min första inlämning (den som inte betygsätts) var en katastrof. Men efter blod, svett och tårar plus stöd från min tutor lyckades jag fixa till en ganska hygglig andra inlämning (den betygsätts). Känns SÅ SKÖNT att jag rott i land det projektet. Tyvärr blir det ingen vila på pluggfronten, det ena avlöser det andra som följs av det tredje som... Bara anta utmaningen, som sagt.
Förövrigt har jag förstahalvan av denna dagen varit ganska kass men den blev succesivt bätte. Känns som att allt gått emot mig. Gick upp tidigare denna morgonen för att hinna skriva ut ett papper på biblioteket innan min klass började, men mailservern var nere så jag kunde inte komma åt dokumenten jag behövde. Dålig start! Direkt efter första klassen begav jag mig till träningen, stavhopp på schemat. Sidvinden idag var brutal, kändes som jag skulle flyga iväg mot bergstopparna. Lyckades trots besvärliga förhållande få till ett ganska lcykat halvt pass, innan ösregnet kom och hindrade mig från att hoppa vidare. Dålig träning! Väl hemma fick jag stressa med lunchen för att hinna till min nästa klass. På väg till klassen öppnade sig himlen för andra gången och dränkte mig.Lagom glad när jag kom inklampandes till lektionen kall och blöt. Dåligt väder!

Sen vände det. Jag träffade min tutor (studievägledare) i engelska och hon hjälpt mig få ihop de sista pusselbitarna i min uppsats. Därefter var det dags för dagens andra träning - styrkepass. Coach Duncans styrkepass är tuffa och jag tog ut mig rejält, vilket belönades med en härlig endorfinkick. Den kicken behövde jag för att ta mig igenom kvällen. Gjorde klart några läxor och gick på en studieutvecklande föreläsning med Coach.
Nu äntligen är det dags för några härliga timmars sömn innan klockan ringer 05.45 för gymnastik.
Godnatt Flagstaff och God morgon USA

“Whatever women do, they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult.”

-Charlotte Whitton (1896-1975) Mayor of Ottawa.



Hittade detta citatet i min businessbok. Kanske finns en poäng i det Whitton säger?!
Åter till plugget

Community service

Goddagens!
Här kommer lördagens lägesrapport efter halvtid. Hittills idag har jag hunnit med att:
  • Skypa med familjen och Falekorven. Alltid lika roligt att höra från er där hemma.
  • Sprungit några härliga 150-meters lopp. Härlig trötthet i baksidorna efter det.
  • Tillagat mig själv en god kalkonomelett-wrap. Känns som att jag lever på wraps för tillfället. Kan ju variera på så många olika sätt att det är svårt att tröttna.
Nu väntar jag på att Jenne ska komma hem från jobbet så vi kan åka och göra community service. Som jag förstår det är det någon oktoberfestival vi ska hjälpa till med.
So loooooong!

Swedish view

Så var det helg igen. Har överlevt 6 veckor i flagstaff. Har varit en vecka i högt tempo precis som de tidigare. Träna, klasser, äta, plugga, träna, äta, plugga, sova ungefär. Börjar vänja mig vid tempot. Jag har alltid älskat utmaningar, jag presterar bäst under press. Att balansera skola, träning och det sociala livet här är en sann utmaning. Jag prioriterar träningen i första hand och det hjälper mig igenom plugget. Hade jag inte fått hålla på med friidrott hade jag aldrig varit här. Jag försöker se på studierna som ett tidskrävande jobb som kommer ge mig en fin belöning och det har faktiskt lyckats stimulera min studiemotivation hittills. Nästan så att jag tycker att det har varit roligt att plugga denna veckan. Men jag är glad att det är helg, så jag kan ladda om batterierna för ännu en veckas utmaning både fysiskt och psykiskt.
Min fina nyinredda vägg kommer definitivt ge mig lite värdefull energi.
Blir så glad varenda gång jag kommer in i rummet och får syn på massa bilder på mina underbara vänner där hemma. Mitt långsiktiga mål är att fylla hela väggen. Kommer ju få A i mina klasser lätt som en plätt då...
Mitt nattduksbord hedras av de viktigaste personerna i mitt liv. Mamma, Pappa, Erica & Beatrice. Ljuset har en ljuvlig doft av mintchoklad. I just looove it

11 veckor kvar till Sverige.

Underhållning

Rashida visade mig ett fruktansvärt roligt youtube-klipp häromdagen. Tänkte dela med mig av det. ENJOY!
Vet inte hur ni klarade det, men jag lyckas i alla fall inte hålla mig för skratt. ;)

RSS 2.0