semesterdag

Vilken härlig sista dag i Fort Lauderdale. Har stornjutit varje ögonblick. Sol, värme, god mat och en underbar vän är receptet för en perfekt dag. Soltimmarna spenderades stekandes på stranden. Dagens outfit var våra nyinköpta turistlinnen, gympadojor, ryggsäck och kamera runt halsen - turistinspirerad i allra högsta grad. Lördagsmiddagen fick bli ett besök i Cheesecake Factory. Åt en ljuvlig lax med örttäcke som serverades med potatismos och sparris. Trots att jag blev dundermätt kunde jag inte låta bli att köpa hem en white chocolate-caramel-macademia-cheesecake (smakbeskrivning är överflödig). Mätt och belåten med dagen är jag minsann. Nu återstår en natt med massa babbel, skratt och film.

Alligator till lunch

Fried Alligator bites with french fries till lunch. Det smakade som kyckling men konsistensen påminde mer om en mör köttbit. Knaprigt och riktigt mumsigt faktiskt! Synd att det är så sällsynt på menyer för jag äter det gärna fler gånger.

Den svarta fredagens shoppingskörd

Dagen fick en kanonstart med en riktig amerkansk frulle bestående av scrambled eggs och pancakes. Därefter har vi varit i kontant rörelse hela dagen. Vi gick till en internationell mataffär där jag köpte kaviar. Tuberna jag fick av Högardharna försvann alldeles för fort. Nu ska jag förhoppningsvis klara de tre återstånde veckorna. Därefter traskade vi ner mot havet. Dock konstaterade vi att vinden var lite för stark och solen lite för frånvarande för en dag på stranden. Istället begav vi oss till en mall i närheten för att kriga med övriga shoppinggalningar. Idag är det nämligen Black Friday, årets största REA-dag i Amerika. Jag och Maja hade föreställt oss värsting-scenariot, men som tur var levde verkligheten inte riktigt upp till våra visualiseringar. Men REA var det ändå och där med också shopping. Fick en hel del julklappar köpta, så det är jag nöjd med. Känner mig mogen som kommit till stadiet i livet då jag tycker det är roligare att köpa presenter till andra än till mig själv. Fast det hindrade mig inte från att unna mig själv lite tillökning. Min kommande visa-räkning kommer inte vara vacker...
Den amerikanska frukosten grundade för hela dagen. Förutom en smoothiepaus i mallen har vi inte ätit någonting idag och inte har va varit hungriga heller. Vi konstaterade att det måste vara all shopping som höll oss alldeles för upptagna för att tänka på mat och känna hungerskänslor. Inte förrens vi kom hem och varvat ner kände vi hålet i magen (vilket är reparerat nu).
Maja fick ett superfint paket på posten idag. Hennes mor hade scrapbookat ihop en "värsta åka hem kalender" bestående av skumtomtar. Den räknar ner dagarna tills Maja åker hem och den har två tomtar för de dagar jag är här. Tycker det var så himla gulligt. En så klockren idé.
Shoppingskörden
A womans right to shoes                                         Värsta åka hem kalendern



Nu blir det filmmys och glass i sängen.

Happy Thanksgiving

Idag firas Thanksgiving i hela USA. Jag började dagen med en morgonjogg, därefter har jag och Maja legat och lapat sol på stranden hela dagen. Kom hem lagom i tid för att inta kalkonen vid middagsbordet. Och kalkonblev det och mer där till. Sweet potato, green beans, mac'n'cheese, cornbread, cranberrysauce, rödbetssallad, köttbullar och till och med Janssons frestelse. En blandning av svenskt julbord och amerikansk thanksgiving. Riktigt mumsigt smakade det och så mätt jag blev. Vi konstaterade att det är en månad på dagen till nästa högstidsbuffé - julbordet. Det ska nog vara tillräckligt med tid för att smälta maten.

Kaffepaus efter stranden
Thanksgiving dinner

© Maja Kytömäki

The sunshine state

rville bara säga att resan hit gick som den skulle. En solbränd och vacker Maja mötte mig i lobbyn i Fort Launderdales flygplats när jag kom fram igår. Sen dess har vi babblat på konstant. Hinner knappt med att sova. Den varma temperaturen och behagliga luftfuktigheten har en helande effekt från mig. Jag och Maja kom precis tillbaka från havet. Helt fantastiskt underbart att svalka sig i saltvatten och sedan värma sig i sanden. Nu blir det shopping för resten av dagen. Livet kunde varit sämre.

Ica Fika Rumpevick, 17 år!!!

Idag går födelsedagsgrattisarna till the one and only Erica Lantz. Grattis på födelsedagen min knäppgök till lillsyrra. Hoppas du får en underbar dag!!!
Var med och sjöng för henne på morgonen (fast det är fortfarande kväll här). En härlig avslutning på dagen. Nu ska jag försöka få några timmars sömn. Klockan ringer mitt i natten, ska ta 5.00 am bussen ner till Phoenix, för att lämna Arizona tidigt i morgonbitti. FLORIDA is calling my name!!!

Vila i frid Kalle Sandberg

Igår, söndag, gick Kalle Sandberg bort. En kär familjevän till oss, som under ett drygt år kämpat tappert mot en tumör i hjärnan. Igår tog kampen slut.

Ständigt i rörelse och ständigt på gott humör, det var Kalle Sandberg det. En beundransvärd människa med en enastående livsglädje. Inte minst efter beskedet om tumören som växte sig större inom honom och som begränsade hans rörelseförmåga markant. Kalle var förvånansvärt oförändrad.
Kalles sjukdom och bortgång har varit en viktig väckarklocka för mig. En påminnelse om att aldrig är alldeles för skört för att ta för givet. Jag kommer ofta på mig själv med att oroa mig alldeles för mycket över framtiden. Vilket fruktansvärt slöseri med tid. Jag glömmer bort att leva i nuet, njuta av allt som händer och sker just precis nu. Glömmer bort alla vackra ögonblick som livet bjuder på dagligen. Vissa av ögonblicken som passerar kommer aldrig igen. Så det gäller att vara uppmärksam. Fylla dagarna med liv, istället för att fylla livet med dagar. För livet är inte de dagar som passerar, utan de dagar vi minns.
Kalle var en mästare på att fylla sina dagar med liv. Hans liv tog slut alldeles för tidigt. Men trots hans unga ålder är jag övertygad om att han lyckats fylla sitt liv med mer liv än många av världens hundraåringar gjort.
Många vackra minnen lämnar han efter sig, och det är minnen som lever i evighet. Mina tankar är hos er Ingela, Alexander och Jessica. Må jordens alla änglar vaka över er och ge er styrka i denna svåra tid.

En kort helgsummering

Jag och Caroline har haft lägenheten för oss själva hela helgen och det har varit sååååå skönt. I lördags var vi riktigt duktiga och satt och pluggade i princip hela dagen. Gäller att bli färdig med allt plugg innan Thanksgiving. På tisdag åker jag till Florida!!!!! Som jag har längtat... Sol, värme, avkoppling, shopping och den absoluta höjdpunkten: Maja Kytömäki. Kan ju inte bli bättre liksom! Känner att både kropp och knopp behöver lite återhämtning.
Belöningen efter lördagens råplugg blev BIO, inte helt optippat Breaking Dawn. En skön avslutning på dagen, även om filmen var lite av en besvikelse. De två tidigare filmerna är mycket bättre enligt mig.
I lördags var det även släktkalas på Hordavägen. Det firade att Moffen var utskriven från sjukhuset och att Ica har födelsedag på tisdag. Pappa hade grillat och morfars syskon hade bakat bullar och kringlor. Blev lite lagom avundsjuk där jag satt med min keso. Fick i alla fall skypa med hela tjocka släkten, så det var himla trevligt.
Helgens glädjerus kom med posten i fredags. Ett brev från Världens Bästa Amanda, som just nu är på resande fot i Australien. Hon åkte i veckan och kommer inte vara hemma i Sverige när jag kommer. Känns ju såklart trist, för jag saknar henne himla mycket. Men å andra sidan är jag så himla glad för hennes skull och det äventyret som hon har framför sig. Tusen tack för ett superfint brev och gott godis!!! Det värmde själen min.

Olive Garden andra dagen i rad

Caroline fick bestämma kvällens restaurang dagen till ära. Det blev italiensk mat på Olive Garden, en av favoritrestaurangerna här i Flagstaff (jag, Rashida och Jenne var där senast igår). Soppa, breadsticks och sallad till förrätt. Kycklingfile med ostfyllning och potatismos som huvudrätt. Och avslutningsvis en ljuvlig halvbakad cookiepizza med vaniljglass. Allting smakade oförskämt gott, dock blev jag lite för mätt. Men det var det allt värt.

Fick bara träna gymnastik idag på morgonen. Baksidan behöver mer vila. Med uteblivet eftermiddagspass passade jag på att göra så mycket gymnastik jag hann med på morgonen. Bemästrar jättesvängen ganska bra nu. Träning ger färdighet, skam den som ger sig. En underbar känsla att övervinna sin egen rädsla och klara någonting man aldrig klarat förut. Ger självförtroendet en härlig och behövande boost. Har blivit lite smått beroende av gymnastik, youtubar gymnastikklipp varje kväll innan jag går och lägger mig. Så sjukt inspirerande vad elitgymnaster kan åstdkomma med sina egna kroppar. Enligt mig är gymnastik utan tvekan den mest fascinerande idrotten.
Kerri Strug OS i Atlanta 1996. Snacka om mental styrka...
Nu ska jag sova bort min food-hangover.
Nighty night!

Carros dag idag!

Grattis till världens bästa Caroline Högardh som har födelsedag idag! Är så glad att jag har dig att dela mitt amerikanska äventyr med.
En inspirerande idrottskvinna, en fantastisk människa och inte minst en väldigt unik vän!

en trött baksida och frustrerande överskottsenergi

Hemlängtan är inte riktigt lika påtaglig idag, det känns bra. När jag kom till the Dome på morgonen för att hoppa stav märkte jag att jag var stel i min vänstra baksida. Vid sådana tillfällen är det guld värt att ha ett träningsrum bemnnat med sjukgymnaster. Det verkade som tur väl inte vara något allvarligt, en liten överansträngning eller sträckning (ska jag var ärlig så fattade jag inte riktigt vad de menade). Förhoppningsvis är jag återställd om några dagar. Trots att det inte verkade så farligt fick jag inte träna idag, varken hoppa eller lyfta. Typisk, jag som såg så mycket fram emot att springa in mina nya spikskor. Så idag har jag varit  frustrerande obalans med en massa överflödig energi. Jag vill ju träna!!!


Hemlängtan

Den senaste veckan har jag drabbats av en riktigt jobbig hemlängtan. Saknar min familj, vänner, släkten och huset. Känns som att saknaden av Sverige blir större och större ju närmare hemresedatumet jag kommer. Jag vill hem hem hem. Försöker skypa och prata så mycket jag bara hinner med med människor hemma i Sverige. Men det räcker liksom inte till. Vill vara fysiskt närvarande hos mina älskade, omfamnas av kramar och bara låta tiden gå. Försöker intala mig själv att det verkligen inte är långt kvar. 4 och en halv vecka. Om en vecka åker jag till Florida och sen är det bara dryga två veckor kvar. Måste komma på något sätt att få tiden att gå riktigt fort. Fick brev från familjen i fredags. Marabou, Ahlgrensbilar och lite lösgodis samt lite tidningsutklipp, brev och foton. Blev så himla glad!!! Tyvärr försvann godis alldeles för fort...



Grattis tolvåringen!

11-11-11 och min kära kusin/låtsas-lillebror Kaspers födelsedag!!! Stort grattis till dig min favoritkille.
Hoppas du haft en kanondag med fina presenter och festligheter.

duracellkanin

Späckat dagsschema idag. Har kännt mig som en duracellkanin. Förstår dock inte var energin kommit ifrån för jag har kanppt haft tid att äta.
08:00 Officehour hos min Mattelärare
09:10 Engelska (värsta kursen). Blev inte direkt roligt när läraren var på riktigt uselt humör
10:15 Stavhopp (direkt efter engelskan). Gick kanonbra!
12:30 Snabb-lunch
12.45 Business-class. Efter att ha tuggat i mig min lunchmacka hade jag inte en chans att hålla ögonen öppna. Så jag tupplurade mig igenom hela föreläsningen (vilket den senaste tiden har tenderat till att bli en vana).
14:00 En nödvändig kaffe paus. Stor latte med dubbla espressoshots.
15:00 Tutoring i engelska.
16:00 Lyftning/styrkaträning
18:00 Middag
19:00 Studyhall. Ska göra ett grupparbete och ingen av mina medlemmar är här, som vi bestämde igår. Jag hatar grupparbeten.
Gick hemmifrån 07.45 och har varit igång hela dagen. Har lyckats tackla tröttheten ganska bra, antar att den kommer bryta ut när jag kommer hem och kan slappna av. Längtar efter sängen.

Walking in a winterwonderland

Snön som kom under fredagsnatten töade bort lagom till söndagskvällen då vädergudarna levererade en ny omgång. Jag är måttligt exalterad över det vita snötäcket som jag tvingas blaska runt i under dagen, och som framåt kvällen fryser till och gör vägarna livsfarliga. Nåväl, vädret är inget jag kan rå på. Två veckor kvar tills jag flyr Flagstaff för Florida. Ska bli härligt med sol, värme, hav och allra främst kvalitetstid med Maja. Längtar, längtar, längtar!

I helgen fotograferade jag poträttbilder av Misty, tjejen som sover på soffan i vårt vardagsrum denna terminen (har jag presnterat henne?). Bilderna blev kanonfina, hon ska ha dem till sina examenskort.

Morgonchocken

Möttes av denna synen när jag öppnade ytterdörren denna lördagsmorgonen. Ett tjockt lager av snö har täckt marken. Blir inte klok på Flagstaff vädret alltså. Igår var vinden så kraftig att jag trodde jag skulle blåsa bort. Jag vågade inte lämna lägenheten för att jag var rädd att få något i huvudet. Och idag har vi snö. Hoppas den töar bort snabbt, för jag är inte redo.

En jobbig vecka

Ber om ursäkt för mager uppdatering denna veckan. Har varit mycket jobbigheter den senaste tiden som tyngt ner mig och veckan startade med en ny tråkig nyhet...

Min älskade Morfar fick en stroke i söndags natt. Det var ett väldigt jobbigt besked som satte hela veckan i obalans. Lyckligtvis var det en mindre allvarlig stroke och Moffen mår efter omständigheterna förhållandevis bra som jag förstått det. Han återhämtar sig mer och mer för varje dag och jag hoppas verkligen att det fortsätter i den riktningen...
Att något skulle hända mina närmaste när jag befinner mig här är något jag är fruktansvärt rädd för. Trots att det som hänt är tråkigt så är jag ändå tacksam att det stroken var av ett mildare slag. Enligt läkarna kan Moffen bli ganska bra återställd om han har motivationen till det. Så jag tackar alla skyddsänglar som ödmjukast för det beskedet.
Till världens bästa Morfar! Träna nu på ordentligt och gör allt vad du kan för att bli återställd. Annars blir det hårdkörning för dig om några veckor när jag kommer hem. Du fixar detta, det är jag övertygad om. Tänk positivt.
Jag älskar dig

Track Halloween Party

Halloween-firandet fortsatte på söndagen. Track-party hos en av tjejerna i laget. Hon hade ägnat hela dagen åt att laga mat och baka kakor. Himla smakigt var det också, åt tills jag mådde illa. Lite för mycket av det goda. Många härliga utklädnader, enjoy!

RSS 2.0