Familjesemester

Veckans finbesök har helt klart distreherat mitt bloggande. Men det tycker jag är en okej ursäkt, spenderar hellre tid med dem medans jag har dem hos mig. Fram tills igår har vi spenderat i Flagstaff. Där har jag, när jag inte haft skola och träning, guidat dem runt. Känns roligt att de har fått se och uppleva hur jag bor. Dessutom har de bjudit mig på mat varje dag, vilket inte heller varit helt fel.

Igår gjorde vi ett stats-byte, då vi bytte Arizona mot Nevada och Flagstaff mot Las Vegas. En uppgradering, med andra ord. Vi bor på ett hotell bara ett kvarter från Las Vegas huvudgata The Strip. Vädret idag har varit kanon, klarblå himmel och strax under 30-sträcket. Förmiddagen samlade vi krafter vid hotellpoolen. Krafter som sedan användes för att ta oss igenom den drygt 6 kilometer långa The Strip. In och ut på hotell, det ena mer imponerande än det andra. Casino, köpcenter, bowling, äventyrsbad, bergochdalbana, museer - ja ni fattar... Är svårt att sätta ord på Las Vegas. En gigantisk lekplats för vuxna som helt enkelt måste upplevas in real life. Har redan börjat smida planer inför nästa års 21-årsdag...
Bilduppladdningen verkar gå i dubbel slow-motion så de får komma i efterhand. Men nu har ni i alla fall fått en liten lägesrapport kära vänner.


Lördagstävling i Phoenix

Gårdagens tävling

Den vill jag helst glömma och det tänker jag göra också. Jag vet inte vad som var med mig igår, men jag hade absolut noll motivation eller inspiration eller vilja till att hoppa. Var på riktigt dåligt humör redan när jag vaknade på morgonen och under hela tävlingen var jag frustrerad och arg - helt utan anledning.
Utomhussäsongen har kommit så plötsligt och det är jag inte van vid. I Sverige brukar vi ha cirka två månaders mellanrum mellan inomhus och utomhus och inte två veckor som här. Jag känner mig helt enkelt inte riktigt redo för att ställa in min kropp på tävlings-mode än. Men det är på gång. Eftersom min familj kommer på besök så har jag fått ledigt från nästa helgs tävling, vilket känns väldigt skönt. Två veckors tävlingsuppehåll är nog precis vad jag behöver för att kunna koppla hjärnan rätt inför säsongen.
Efter gårdagens tävling igår blev det amerikansk kvällsmat i form av hamburgare. Och inte vilken hamburgare som helst, den var nämligen från snabbmatskedjan in N out som enligt många amerikaner har de bästa hamburgarna i hela USA. Med det ryktet var jag ju bara tvungen att prova... Och jag ska inte förneka att min doubble cheeseburger satt som en smäck i matsäcken, riktigt fet och smaskig.
Nää nu borde familjen vara här i vilken sekund som helst. Jag är riktigt otålig. Har gjort allt jag kan för att få tiden att gå denna morgonen; städat köket, plockat i vardagsrummet, joggat, duschat, målat naglarna, städat rummet och så nu när jag är färdig med detta inlägget vet jag inte vad mer jag ska sysselsätta mig med.

Kvinnan i mitt liv

Carita Hagberg Lantz
Världens bästa mamma
Jag älskar dig
Grattis på bemärkelsedagen!
Jag har dig att tacka för att jag finns. Du har uppfostrat mig till den jag är. Du har älskar mig sen jag var ett mikroskopiskt foster. Du har lärt mig krypa, stå, gå, springa och så småningom friidrotta. Du har stöttat mig i motgång och gläds med mig i framgång. Du är min trygga hamn vart jag än i världen vänder.
(Se nu till att skynda dig hit till mig så jag får krama om dig)

väderkontrast återigen

I söndags hade Flagstaff som sagt besök av en snöstorm. Jag har aldrig i mitt 20-åriga liv sett så mycket snö falla under så kort tid (ett dygn). Att vakna upp till över halvmetern på måndagmorgon var något av en chock.

Men det magiska vinterlandet blev inte långvarit. Redan på måndagen förflyttade sig temperaturen uppåt och där har den förblivit sen dess. Snön töar bort i rasande fart och lämnar en massa blask efter sig. Lika chockad över hur snabbt snön kom, lika chockad är jag över hur snabbt den har försvunnit. Detta Flagstaff-väder slutar aldrig att överraska. Monsun regn nästa?


Trots att vi i princip har shortsväder just nu så har snön inte helt försvunnit. På grund av utställningar och event i the Dome har vi förflyttat träningen till utomhusarenan. Idag var det stavhoppning i snön. Himmelen var klarblå och solen reflekterades så mycket i snön att jag var tvungen att hoppa med solglasögon. Snö, shorts, solglasögon - förvirrande combo.
La Familia kommer på söndag!!!!!!!!!!!!! Längtar så otroligt mycket. Kan inte fatta att det redan är dags. Jag har kommit mer en halvvägs genom terminen. Läskigt vad tiden går fort.

Snowday = no school

Vilket vinterland jag vaknade upp till denna morgonen. Trots att jag verkligen inte är positiv till den nyfallna snön kan jag inte förneka att Flagstaff var sagolikt vackert i sitt tjocka vita pudersnö täcke. Mer en 0.5 meter snö föll ner från himmelen mindre än ett dygn. Igår var en inne-sittar dag, vilket resulterad i outhärdlig uttråkning framåt kvällen och vi bestämde oss för att ge oss ut och åka pulka.
Idag har jag vi har solen bländat oss hela dagen. Efter lyftningen i eftermiddags var jag rejält trött i benen, men istället för att ta ett isbad i träningsrummet som jag vanligtvis gör, tog jag mig ett 10 minuter långt bad i snön utanför lägenheten. Funkade precis lika bra och grannarna fick sig förmodligen ett gott skratt på köpet.
Bara ben begravde i snön

Väderkontrast

Vad hände? Igår hoppade jag stav i 25 grader och sol i Tucsan. En 4 timmars bussresa, 2000 meter högre upp i landet och en nattsömn senare så möts man av denna bländande syn när man öppnar ytterdörren. SUCK*

Så konstigt hur vädret mycket vädret kan skifta mellan så små sträckor. Phoenix ligger två timmar iväg och de har garanterat inte snöproblem idag. Kanske ska göra en utflykt dit?! Nej tyvärrr, vägarna är avstängda...

Betyg: OK

Ligger i sängen hemma i lägenheten och kämpar för att hålla ögnonen öppna medands jag skriver. Snöovädret har inte kommit än men det regnar och åskar utanför som bara den, så det är väl bara en tidsfråga innan snön börjar falla. Det enda positiva med det kommande ovädret är att alla klasser är inställda på måndag...

...Nu till dagens tävling.
Jag hoppade in på 3.51 vilket också blev mitt slutresultat. Det blåste väldigt kraftig medvind och det var lite svårt att hantera. Med tanke på att det var första gången jag hooppade utomhus sen i september är det inte särskilt konstigt att det kändes ovant. Dessutom hoppade jag med stavar jag inte heller har hoppat med särskilt mycket. Jag är inte särskilt nöjd med min hoppning men gör mig ändå ett okej på grund av förutsättningarna. Nu ser jag fram emot att hoppa vidare mot högre höjder. Känns som att min kropp blir mer och mer redo för att låta alla bitar falla på plats så att jag kan flyga högt.
Tips från Martins gamla Coach, samma man som driver stavhoppsklubben vi besäkte i torsdags
Har lagt upp bilder från torsdagens stavhoppträning, så det är bara att scrolla ner för dem som är intresserade.

Pree-meet day

Pre-meet är vad vi kallar dagen före tävling (...logiskt!). Det är en dag då vi själva för bestämma över träningen. Vila eller träna, det är upp till oss. Bara vi gör vårt bästa för att göra oss redo inför tävlingsdagen. Jag brukar oftast bara göra en lätt uppvärmning, lite löpskolning, strecha och sedanhoppa i isbadet. Så blev det även idag, dock var isbadet inget isbad i värmen och var helt effektlös så det skippades.

Ready to roll

Dagen har bjudit på några kvalitativa timmar i solen, chill på hotellrummet och en friidrottskväll på arenan. Riktigt härligt att sitta på löktaren och se solen gå ner samtidigt som friidrottstävlingen pågick.

Det spekuleras om snöstorm i Flagstaff imorgon kväll. JAg som trodde vi var färdiga med snön för den här terminen...tydligen inte. Kan ju alltid hoppas att vi vädret blir så dåligt uppe i bergen att vi inte ens kan ta oss hem imorgon. Jag har inngenting emot att stanna en extra dag nere i Arizona-värmen.

Soldyrkning

Samlar på mig vitamin-D inför morgondagens tävling. Har vägt fördelar och nackdelar och kommit fram till att några timmar tillsammans med min goda vän solen bara kommer göra mig väl.


Stavhoppspassion

Dagens stavhoppspass utövades på en väldigt intressant anläggning, eller ja anläggning är kanske inte rätta ordet... Vi hoppade nämligen på bakgården av huset där parat som driver stavhoppsklubben bor. Ytan var inte större än 20x50 meter, men utnyttjad till max med två stavhoppsmattor, en höjdhoppsmatta, ansatsbanor, ringar, räck och alla möjliga detaljer. Väldigt bohemiskt och genuint. Där snackar vi kärlek till sin idrott. De har drivit en stavhoppsklubb på deras bakgård i 12 år och varje vardagskväll kommer runt 20 ungdommar dit för att hoppa stavhopp.


Även om jag älskade stället och de hade varenda stav jag kunde önska så gick min hoppning inte alls bra idag. Kände mig inte självsäker nog för att hoppa med full ansats på den lite halvknaggliga ansatsbanan. Så jag fokuserade på kort ansats istället. Och det gick bra fram tills dess att jag bröt en stav...aj! Upp och ner i luften hörde jag hur det brakade till och staven gick i tre delar, jag landade lite halvtaskigt på ryggen precis vid mattkanten. Ingen fara skedd förutom lite stelhet. Däremot började huvudet snurra lite för mycket och jag hade varken ork eller lust till att motivera mig själv till att fortsätta hoppa. Nåväl, stavhopp är inte en helt riskfri sport och det är jag medveten om. Detta var den tredje staven jag brutit och den andra inom loppet av en månad, inget bra mönster. Är inte särskilt orolig inför lördagens tävling. När jag är färdig med detta blogg-inlägget tänker jag skaka av mig alla minnen från incidenten och blicka framåt.
Stav nr 3 bruten

Sommar i Tucsan

God kväll!
Har precis tagit en lång och härlig dusch. Inget sparande på varmvattnet när man bor på hotell här inte!! Nu ligger jag utslagen i sängen och tittar på CSI tillsammans med min rumskamrat Simone. Bussresan och eftermiddagens träningspass verkar ha tagit ut sitt, men det är en jag-kommer-sova-som-en-stock-inatt-trötthet så jag klagar inte. Så otroligt härligt att träna ute med både sol och värme (i Flagstaff är det bara sol), ultimata passet. Gick ett lyckorus genom hela kroppen under uppvärmningen och den behagliga miljön hade en helande effekt på hela mig.
Dagens pass var hoppstyrka, häckkordination och några snabbhetslopp som avslutning. En skön genomkörare och imorgon är det lite lyftning på morgonen och sedan ska Marty ta mig och Simon till sin gamla stavhopps-klubb för lite hoppning. Förhoppningsvis hinner jag med en eller två timmar vid poolen också.
En väldigt funktionell stavhoppsmatta, då man kan "vända kappen efter vinden" och hoppa från båda hållen.


Outdoors here we come

Kom tillbaka till Flagstaff igår runt lunchtid. Har hunnit med att träna tre pass igår och idag. Kroppen känns bra och det ska bli riktigt spännande att se vad den har att ge i utomhussäsongsdebuten på lördag.
On the road imorgon igen, då det bär av till Tucsan i södra Arizona. Tränarna bestämde sig för att kombinera säsongsdebuten med ett gemenskap/tränings miniläger, då vi blir borta onsdag till lördag kväll.
On the road again

Har mycket att se fram emot framöver. Höjdpunken ät helt klart att familjen kommer hit om mindre än två veckor!!! Längtar såååååå galet mycket. Ska bli så roligt att visa dem hur jag har det här in real life. The dome, campus, favoritrestaurangerna, landskapet mm. Vi har planerat in en dagsutflykt till Grand Canyon som ligger endast en timmes bilfärd från Flagstaff och Las Vegas (tre timmar iväg).
Nu: packa om packa nytt!!

Fitness-fetish

Något jag verkligen fasineras av är bodybuilding. Händer då och då att jag googlar efter overkliga muskelpaket och varje gång blir jag lika chockad över resultaten som ploppar upp på skärmen. Det är blandade känslor jag känner.  Även om jag är medveten om att det förekommer en hel del doping i fitness världen och vissa människor har skrämmande opropotionella kroppar, kan jag inte förneka att jag förundras av hur de lyckas åstadkomma dessa kroppar. De måste vara enormt träningsfrenetiska för att motivera sig själva att spenadera flera timmar varje dag i gymmet. Tragiskt nog är träning inte den enda vägen till dessa kroppar, deras muskler med största sannolikhet fyllda med alla möjliga sterioder, vilket är allt annat än hälsosamt.
Stackars muskler...
Man eller kvinna?!

Universal Studios

En heldag på Universal Studios i Hollywood i lördags. Minst sagt intressant. Min under-all-kritik dåliga filmkunskap fick sig några riktigt intressanta och lärorika lektioner. Vi gick på live-shower, 3D filmer, animerade bergodalbanor och åkte på en guidad tur där vi fick se platser där olika filmer spelats in.

Jenne, Lisa, Rashida och Simone redo för en heldag på Universal Studios i Hollywood
Rashida blev utvald medhjälpare i "Special Effect Showen"

På besök hos de desperate hemmafruarna på Wisteria Lane



Hajen i Hajen-filmerna

TV the "Fake Lake" där många vattenscener spelats in bl.a. Pirates of the Carribean





Spring break

Dags för lite semester från skolböckerna. Loven har en tendens till att komma precis när man behöver dem som mest och detta lovets inget undantag.

Sitter just nu i bilen på väg till kalifornien igen. Solen gassar från klarblå himmel genom rutan och jag lökar för fullt. Det har varit en väldigt dramatisk morgon i lägenheten och jag trodde för en stund att vi alla skulle stanna hemma... Mina kära roomies Jenne och Rashida bråkade och hade sig för fullt. Att båda är temperamentsfulla tjejer som vägrar erkänna sina misstag är inte alltid den bästa combon. Drama queens är precis var de är och de tenderar till att göra bagateller större än vad de egentligen är. Det är ännu oklart om de löste konflikten, men nu sitter vi alla fall i bilen allihopa och det är väl huvudsaken för tillfället. Ser fram emot några sköna dagar . Vi kommer hem måndag eller tisdag och på onsdag åker friidrottslaget ner till Tucsan i södra Arizona för en kort tränings/tävlingsresa. Känns konstigt att utomhussäsongen redan drar igång, det är ju bara två veckor sen vi avslutade inomhussäsongen. Till skillnad från inomhussäsongen då vi hade alla tävlingar på hemmaplan, kommer det nu till utomhussäsongen bara vara tävlingar på andra skolor. Så det blir en hel del resande. Det blir spännande att få uppleva friidrott på andra ställen än Flagstaff.

So long


KONY 2012

Stanna upp i 30 minuter och titta på detta youtube-klippet. Jag finner inga ord. Låt detta få ett slut.

Man ska aldrig säga aldrig...

Jag sa att jag aldrig skulle skaffa mig en Iphone. Men se så fel jag hade... för idag anlände min Iphone 4S som jag beställde i torsdags. Hur ska detta gå?


Har helt enkelt kommit till insikt med hur användbar en Iphone faktiskt är. Huvudsaken till att jag bestämde mig för att investera är att det är så mycket enklare att komunicera med vänner och familj i Sverige. Dessutom behöver jag inte nödvändigtvis släpa runt på min Macbook på campus dag ut och dag in längre.

Hollywood by night

Det blev ett besök i Hollywood på lördagkvällen. Ska vara ärlig och säga att det inte imponerade särskilt mycket på mig. Visst var det trevligt att gå runt och titta på stjärnorna som är ingraverade i marken. Och visst fanns det endel muséer som var intressanta, men vi var både för trötta och snåla för att betala inträde. Ashton Kutcher och resten av hans kändis-kompisar lyste med sin frånvaro.
Vem är Walter Lantz?

Söndagsslappning vid hotell-poolen

Jenne fixade så att vi fick bo gratis på ett hotell precis vid Disney Land. Inte alls helt fel att somna in mellan vita lakan, äta frukost (=muffin, kakor, wienerbröd och andra snabba kolhydrater ala USA) och sedan lapa sol i några timmar.
En riktigt härlig helg var precis vad vi behövde. Kändes så jobbigt att åka tillbaka till Flagstaff att vi bestämde oss för att spendera våra lediga dagar under springbreak i Kalifornien istället för Las Vegas. Vilket innebär att vi är tillbaka redan nu på fredag. Då blir det Universal Studios och Santa Monica Beach.

Fick ännu en glad överraskning via posten idag. Ett försenat födelsedagspaket från Hanna, Frida, Linda och Olivia. Blir så rörd av deras fina omtanke. Fick kaviar, chaite, ett fint kort och underkläder. Ni tjejer är helt fantastiska, älskar er så djupt.

Venice Beach

Californien levererar. Vi spenderade natten hos Rashidas föräldrar och anlände till L.A runt lunch idag. Los Angeles, vilken charmig stad. Har spenderat dagen bland hippies, konstnärer, stuntmän, säljare, och andra udda talanger på Venice Beach. Har förundrats flera gånger om över vilka karaktärer det finns, riktiga freaks rent ut sagt.
Stunt akrobat                                                         Krok genom näsan och munnen
Får resp. ödla med två huvuden
The Wolfman, ansiktsbehåring på hög nivå.
My beautiful roommates
Jag är en storstadsmänniska. Jag älskar storstäder. Livet är så mycket mer spännande i storstäder. Mat, shopping, nöjen, människor... Det finns liksom inga begränsningar. En vacker dag ska jag bosätta mig i en storstad - Stockholm, New York, Los Angeles, helst alla tre på samma gång

Mid-term exhausted

Jag visste redan inan veckan började att det skulle bli riktigt tufft, fyra exams och en uppsats låg och väntade på mig. Trots att min juridik-tenta blev uppskjuten, så har denna veckan förmodligen varit den tuffaste hittills i college. Igår och idag har jag gått på ren överlevnadsinstinkt. Jag har gjort slut-tenta i en av min klasser och vilket gör att min studiebelastnig framöver kommer vara mindre. Det känns skönt, för mitt studietempo de senaste veckan är inte hållbart i längden.
Nap-time på stavhoppsmattan efter en tuff skoldag

I imorgon åker jag, Jenne, Rashida och Simone till Los Angeles. Rashida kommer från L.A så vi får bo gratis hos hennes föreldrar. Det tar ungefär 6 timmar med bil att ta sig dit. Ser verkligen fram emot att komma iväg från Flagstaff. Sol, värme och hav... how lovely? Pricken över i:et hade varit om jag stöter på min blivande man Ashton Kutcher.
Yes, please!

RSS 2.0