Julen i bilder

Hej och hå! Här har det minsann varit magert med uppdatering den senaste tiden. Jag har fullt upp med att njuta av tiden i Sverige. Har kommit halvvägs i mitt semestrande på hemmaplan. Julen har knappast passerat ofirande. Kvalitetstid med familjen, Moffen, Maja & Ivar och Hagbergarna. Ätit ohälsosamt mycket julmat och spelat på tok för mycket kortspel. Men det är ju så julen ska vara. Här kommer lite bilder.
Julematen
Den årliga prestigefyllda klappleken. Slå en sexa med tärningen och man får ta på sig lovikavantarna och börja öppna julklappen... fram tills dess att någon annan slår en sexa. Svårare än det ser ut vill jag lova.
Kusinmästerskap i Jenga
Jag och Bebben fick mysiga pyjamasar i julklapp.
Juldagsbadet i Helige å
Före/efter julmaten
Tusen tack min älskade familj och underbara släkt för en fantastsik jul. Jag älskar er!

Merry Christmas


Hem ljuva hem

Det har varit häcktiska, jetlagade men allra främst lyckliga dagar hemma i småland.
Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Jag har världens absolut bästa vänner. Underbara som de tar de tåget till Alvesta på lördagsmorgonen bara för att överraska mig och göra mig sällskap de sista tio minuterna hem till Växjö. Tog mig några förvirrade sekunder innan jag insåg att det var Frida, Elin, Hanna, Linda och Olivia som tjoade och tjimmade inne på pressbyrån. Ni är fantastiska vänner, oj vad jag saknat er. Oj oj oj!
Väl i Växjö var ett besök på vallen prio #1. Kändes konstigt att det var mer än fyra månader sen jag senast vandrade omkring på värendsvallen. I tipshallen var folk i full gång med lördagsträningen och jag fick återse många goa friidrottare. Ser fram emot nostalgiska träningspass i tipshallen under tiden jag är hemma.
Efter snabbbesöket på vallen rullade den gamla gröna audin hem till Bergsnäs. Hem ljuva hem säger jag bara. Senare på kvällen kom Falekorven förbi och snackade lite bull med mig. Morfar kom och gjorde oss sällskap vid middagen, som jag specialbeställt. Ungsbakad spättafilé i citronsås med pressad potatis, mumsfillibabaaa! Sedan blev det kortspel och mys framför den öppna spisen. Lugnt och skönt!
Söndagen begav jag mig upp till vallen för att försöka hoppa lite stav, vilket inte var någon vidare bra idé. Jag var seg i hela kroppen och jetlag-trött. Insåg ganska snabbt att det inte var någon idé att försöka, bättre att spara det till ett annat tillfälle. SÅ jg åkte hem och bakade en kladdkaka som jag senare förtärde med bästa möjliga sällskap.
Idag, måndag, har jag pratat för FIGs treor om mina erfarenheter från min första termin i USA. Är personligen inte särskilt nöjd med presentationen, var trött från jetlagen och snurrade in mig lite i det jag berättade. Var så mycket jag ville berätta, men hade svårt att formulera mig. Hoppas i alla fall att de fick med sig något från det jag pratade om. Eftermiddage spendarades hos Maja och Ivar, mina extra morföräldrar. De gödde mig med svensk husmanskost lunch och gott eftermiddagsfika.
Vid femtiden var det dags för sprintpass med Håkan Widlund. Passet gick väldig bra, kändes väldigt lätt och kvickt i benen. Träningen i Amerika har helt klat gjort mig gott. Älskar att träna på havsnivå och syrerik luft, det är en markant skillnad på hur mycket lättare det är att andas.
Bagaget försvann någonstans på vägen till Köpenhamn men blev idag hemkört till mig. En himla lättnad för den innehöll en hel del nödvändigheter. Hade inte varit skoj att ge sig ut i julstressen i jakt på nya julklappar... hemska tanke.
Nu känner jag av sömnpillrerna som jag tog för en stund sen, så sängen ropar på mig så jag säger god natt!

Phoenix-Washington-Copenhagen

Hemresan är påbörjad.Jag och Carro åkte ner till Phoenix igår och fick sova över hos en löpar-tjej i teamet. Hade en mysig kväll med god mat och bubbelpool. Ett betydligt bekvämare alternativ än 2:30 bussen ner till Phoenix, som var vår första plan. Nu har vi checkat in bagaget och tagit oss igenom säkerhetskontrollerna på Phoenix airport. Om en timme boardar vi till Washington som är den enda mellanlandningen innan vi om drygt 15 timmar landar vi i Köpenhamn. Om alla förbindelser går som de planerat ska jag rulla in på Växjös perong vid 11 på lördag förmiddag.
Tack och hej US and A, see you next year

Lucia-morgon

Godmorgon/godkväll! Hoppas alla haft en fridfull Lucia. Skulle bli glatt överraskad om Lucia dök upp I Flagstaff, eftersom USA inte firar den 13onde.
Utsikten från lägenheten denna morgonen är vit. Snöade rejält igår, nästan så vi trodde att skolan skulle ställas in idag. Men så blev det inte, så nu ska jag traska genom snön till campus för min sista final.

Team-meeting

Igårkväll var det sprint/hopp team-meeting. Knytis middag med lasange, chips, kakor, fruktsallad och mycket annat smått och gott som vi lyckats samla ihop. Sedan hade vi julklappsutdelning. Alla hade tagit med sig en present till ett värde av ca 5 dollar. Sedan drog vi lott om ordningen att välja. När det blev ens tur fick man välja att antingen öppna en ny julklapp eller också, sno någons annan (redan öppnad paket). Paketen bytte händer många gånger innan den sista paketet under granen blev vald och leken avslutades. Jag fick det jag var ute efter, ett par supersköna och söta giraffstrumpor. De har värmt mina kalla vinterfötter hela dagen.
NAU women's sprinter/jumps team










Sötaste och skönaste strumporna

Helg

Här räknas det ner för fullt. Har varit på gott humör i helgen, beror på att Sverige närmar sig allt mer.
Jag har lyssnat på Disneymusik konstant både lördag och söndag. Phil Collins röst ger mig gåshud. Hans röst och så fantastisk musik som Disney gör är en perfekt kombo.
Vad har hänt i helgen annars då?
Igår hoppade jag mittt sista stavpass för terminen. Har fått ordning på min 16-stegs ansats nu och känner att starkt självförtroende i ansatslöpningen. Något som tidigare varit en av mina svagheter i hoppningen. Så nu ska jag hem till Sverig eoch nöta teknik.
Igårkväll gick vi på basket. NAU besegrade Las Vegas, GO JACKS! Därefter blev det middag på Chilis. Proppade mig lite för full och var fortfarande mätt när jag vaknade på söndagsmorgonen. Var tvungen att ta en promenad innan frukost...
Lördagskvällen avslutades i lägenheten tillsammans med delar av friidrottslaget. Twister-turnering!!! Riktigt skoj och mycket skratt. Jobbigt var det också...
Nehäpp, nu är klockan över läggdags för min del. Imorgon har jag min Final-exam i matte. Ska nog gå vägen. Matten har inte varit särskilt belastande denna terminen. Till mestadels bara repetition från gymnasiematten.
Nighty Night!

One more week

Fredag idag, om precis en vecka åker jag hem. Jag och Carro längtar ifatt här hemma i lägenheten. Vi behöver komma hem och fylla på våra svenska energidepåer, och vila oss från den ibland lite för intensiva amerikanska kulturen.

Idag var det 3x2x150 meter och trappsprint på schemat på träningsschemat. Efter 4 150-metrare var både mina och Simons ben nära att sprängas, så vi bestämde oss för att spara på krutet efter som vi har hoppning imorgon. Hatar att avbryta träning. Även om det är för mitt eget bästa har jag riktigt svårt att acceptera det principfast som jag är. Idag var jag tvungen att acceptera situationen. Jag har helt enkelt inte tränat tillräckligt mycket springuthållighet i höst och den höga höjden är knappast en fördel, när man måste utmana kroppen för någet den inte är van vid. På grund av att vi ska vara tillbaka för träning en vecka innan terminen startar så får vi inte ha någon träning med våra coacher nästa vecka (NCAA regler vi måste förhålla oss till). Men inte tänker jag låta kroppen vila för det. Jag ska springa tills mjölksyran spränger mina lår. Med andra ord, mycket sprintuthållihet på schemat nästa vecka.

LoVe ThE FigHt As MuCh As ThE FiNisH

Ge mig en man med skägg

Kommer på mig själv med att googla runt efter snyggingar (en ursäkt för att inte behöva plugga). . Skäggigt och manligt ska det vara!!! Det är det enda kriteriet mannen i mitt liv behöver uppfylla (eller i alla fall det viktigaste). Här är några av mina absoluta favoriter som jag suttit och dräglat över den senaste timmen... enjoy



The FINAL countdown

Är nu i mitten av reading-week, vilket är veckan innan final-week. Ingen mer ny information att ta in, nu är det fokus på repitition som gäller. Jag har två final-exams nästa vecka. Matte på måndag och business på tisdag. Känner mig ganska förbered inför både två och kommer förhoppningsvis inte behöva drunkna i plugg. Under Final week har vi inga lektioner över huvudtaget, vilket innebär att jag efter tisdagens prov har fullbordat min första termin på Northern Arizona University. Mina första 4 månader har gått läskigt fort och de har varit både fyllda av både bra och mindre bra upplevelser. Jag har lärt mig mycket om mig själv och om andra människor, men kan konstatera att det finns ytterligare mer att lärdom att ta till mig.
Det ska bli skönt att komma hem till älskade Sverige för lite julledighet. Kramas med familj och vänner, äta svensk mat, träna på värendsvallen, gå storgatan upp och ner, samt fira jul och nyår. Jag längtar så, så, såå mycket efter alla småsaker som jag så lätt tagit för givet tidigare.
Känns ofattbart att jag är hemma om knappt en vecka. Anländer till Kastrups flygplats tidigt på lördags morgonen och någon gång på förmiddagen rullar jag in på Växjös perong...it's the final countdown

Walking in a winter wonderland

Idag bjöd snötäckta Flagstaff på underbart vinterväder. Kassie, en störtskön kastare från Hawaii kom förbi med en trevlig överraskning till mig och Carro. Chokladtäckta macadamia-nötter direktimporterade från Hawaii. Hur glad blir man inte då liksom? En fantastisk start på dagen. Några friidrottare som bor i samma lägenhetsområde som oss bjöd på pannkakor och balkonghäng. Därefter tog jag och Carro en promenad downtown. Vi bara gick och njöt. av hur vackert allting var. REA i min favoritaffär var det dessutom och trots att min plånbok borde återhämta sig efter Florida kunde jag inte låta bli att handla. Nåväl - life is ours to be spend, not saved.

XCountry party

Igår var det party big time i Flagstaff. Cross country säsongen är över och det firades med det årliga Cross Country Partyt! En maffig tillställning måste jag säga. Lite för mycket folk på lite för litet område. Men trevligt var det trots allt! Obligatorisk photoshoot fick det bli innan vi begav oss iväg.

Första december och snö

Gick till träningen i morse. Ingen snö på marken. Gick från träningen två timmar senare. Marken är snötäckt. Detta Flagstaff-väder, slutar aldrig att förvåna mig. Måndag, tisdag och onsdag har varit väldigt milda dagar och jag har sett många shorts klädda elever på campus. Men idag slog det om, det har snöat som bara den. Men solen har lyst upp tillvaron och det har inte varit sådär rysligt kallt, så jag klagar inte allt för mycket.

Såg första avsnittet av årets julkalender på SVTplay samtidigt som jag åt frukost i morse - första december-känsla på den. Det var mysigt, men jag föredrar att krypa ner i mammas och pappas säng tillsammans med resten av familjen och kolla tillsammans med dem. Det julmyset på decembermorgonen är nog något jag aldrig kommer bli för gammal för. Jag får försöka mysa till det på egen hand med SVTplay och julradio.se fram tills dess att jag kommer hem. Det ska nog få mig i någorlunda julstämning.

Tillbaka till vardagen...

... Men nu återstår det nästan bara två veckor av min första termin på Northern Arizona University. Nu är det slutspurt med plugget som gäller, har några final-exam precis innan jag åker hem. Men det ska nog gå bra. Min Flordida-semester gjorde verkligen susen, känner mig som en hel människa igen. Otroligt vad sol, värme, havet, shopping, god mat ochinte minst en underbar vän kan göra skillnad.
Kom tillbaka till Flagstaff i söndags kväll. Sen dess har det gått i ett, ingen vila här inte. Gymnastik klockan 7 på måndagmorgonen och sen har det rullat på. Igår hoppade jag med spikskor för första gången. Älskar känslan av att få ta på sig spikskor efter en lång träningsperiod med gympadojor. Känns som att man får dunderkrafter och bara flyger fram över banorna. Igår var inget undantag, snabbheten finns där helt klart och den känns som att den är bättre än någonsin. Höstens slit har gett resultat. Mycket svett har rinnit och tårar har runnit, men fy sjutton vad värt det har varit.
Måndagens giants/jätte-svängar i gymnastiklokalen. För några månder sen kunde jag inte göra någon alls, men träning ger färdighet och här är terminens slutresultat.

RSS 2.0