Dagen då jag tog studenten i ord

Den 9 juni 2011, dagen då jag tog studenten. En dag fylld till bredden och höjden av lycka och glädje. Den bästa dagen i mitt 19-åriga liv hittills och den kommer bli svårslagen...

Dagen började med fotografering i skolan. Därefter började firandet med champangefrukost hos allas vär värdinna Ylva Swanström. Vi skrev lyckoönskningar i varandras mössor och drack champange och åt jordgubbar. Vid 12 käkade klassen gemensam lunch på Båten. Stämningen infann sig allt mer ju närmare tre-slaget vi kom. Efter lagom mycket tjo och chim på stan begav vi oss upp till Katedralskolans matsal för en sista måltid med rektor Yngve och gänget.

Klockan närmade sig 15.00. minuterna innan var det ljudnivå så det stod härliga ting i centralhallen.
En minut kvar - vi börjar räkna ner.
10, 9, 8, 7, 6 alla springer... ut i friheten. Vi tar studenten. Glädje, glädje, glädje, bara sann glädje.
Sedan överröstes jag av blommor från nära och kära. Nacken höll på att gå av, men jag bara njöt. Försökte ta in varje ögonblick, leva i nuet till 100 %.

En stund senare blev det till att åka runt i staden på ett hölass. Musikanläggningen var sönder, men det gjorde oss inte ett smack. Imse Vimse Spindel och svenska nationalsången för nog så stämningsfullt.
Som om inte turen på hölasset var nog. En cabbe väntade på mig och Julia. Min kära morbror och gudfar Conny ville ge oss en oförglömlig tur och det fick vi. Två överglada vänner som precis tagit studenten, en smått galen morbror, en blå cabbe, Scotts dansbandshit Fröken Fräken och Storgatan. Roligt hade vi, galna var vi. Behöver nog inte säga mer.

Av alla höjdpunkter under dagen var nog studentmottagningen hemma höjdpunkternas höjdpunkt. Vi har räknat till att det kom 110 gäster till Hordavägen under kvällen. Jag kan inte förstå det. Hur kan jag ha så många fantastiska människor i min närhet? Jag blir rörd när jag tänker på det, jag är så lyckligt lottad. Så fruktansvärt, enormt lyckligt lottad. Pappa smällde av några härliga fyrverkerier framåt kvällen. Att stå där i sommarnatten tillsammans med människor jag älskar och njuta av en himmel som sprakar var obeskrivligt. Tusen tack för alla fantastiska presenter jag fick, stora som små. Men framför allt ett stort tack för deltagandet. Ett extra stort tack till Mamma, Pappa, Erica och Bea som fixat och donat med mat och annat - ett kanonjobb! 

Kväll blev natt och det blev dans på Grace som aldrig förr. Dans dans dans. När dansandet var slut, blev det dans på nytt - hos Hanniball. Surianskt live-band, en samling sköna människor, en stor och härlig släkt. Underbar kultur, underbar stämning!!! Vi dansade till dess att solen gick upp och som vi dansade... 

Kvällen avslutades av någon oklar anledning på värendsvallens tak, det mina damer och herrar är att sätta guldkant på studentdagen. 

Det blev gryning och fredag. Kyrkan, ett sista avsked med klassen och avlutningsfest stod på dagsschemat. Men de händelserna hör inte till den 9 juni. 

Klyschigt nog tror jag inte det finns några ord i världen som kan beskriva min studentdag på ett rättvist sätt. Det var 100% lycka alla dygnets timmar och mer där till.

Punkt 


Dagen då jag tog studenten i bilder


Tack för två fantastiska år NV08C, så glad att jag bytte klass. Love&love

lagom glada tjejer


7 minuter till studenten. Stämningen i centralhallen är optimal

Känslan att ta studenten!!!!!!!!

innerliga omfamningar från nära och kära

Flak-kalas

Jag och Julia åkandes i en cabbe längs Storgatan med Fröken Fräken i högtalarna. Oj
Släkten är värst

Mottagning i hemmet. Vilka fantastiska människor jag har i min omgivning. Stört bra!
Fram mot kvällen blev det stimmigt med världens bästa vänner. Fy vad jag älskar er

Domkyrkan var vacker och rörande dagen efter


Studentveckan inleddes med skattjakt.



Resten av klassen var lite mer laddade för avslutningsstafetten än vad jag var...


Jag må vara en kaffeälskare, men kaffesump-stafett var inget för mig


Bra kämpat NV08C!!!

Jag var förmodligen den minst taggade på hela skattjakten (förlåt). Peppen var totalt försvunnen och jag var bara trött och tråkig medans klassen sprang runt och härjade. Det enda jag tillförde poänglistan var en mört från vår bäck. Jaajaa, man kan ju inte vara på topp alla dagar. Men resten av klassen gjorde ett beundransvärt bra jobb. 

Mycket imponerad av klassens fighting spirit, den inställningen har då inte varit riktigt lika glödhet när det gällt betygen.


Katedralskolans bal 3 juni

Nåväl vad är väl en studentbal på konserthuset? Den kan vara alldeles dåtrist, långtråkig och alldeles alldeles...underbar!



Stiligt balpar
¨
FIG-paren förminglade hos Tobbe i natursköna Härlöv

Bästa vän!

Grundskolegänget


Utspark 1 juni

Tack kära tvåor för en kanonarrangerad utspark. Kvällen bjöd på en hel del skratt. GOSH så många fina minnen vi samlat på oss under året!!! 

Nu är vi utsparkade ur FIG. När jag ser tillbaka är det tre fantastiska år jag kommer minnas. Livslånga vänskapsband har knytits, kunskaper om sig själv har fåtts, med- och motgångar har kommit och gått.



Favorit i repris 1, Olander och Karlsson bjuder på strippshow

Favorit i repris 2, Sexig bananätning


Kropp mot kropp

Tårfyllt kramkalas

All the best!


RSS 2.0