Sondagspromenad pa Brooklyn Bridge




Jag, Emmy och Micke har haft en harlig sondagseftermiddag i stan. Stosade runt pa Chinatown, turistade pa Brooklyn Bridge, checkade in the Ground Zero. Hoppade runt som en sjuaring pa New Yorks gator, upprymd av storstadsatmosfasren. Sa underbart!

Hela dagen har jag gatt pa energi som inte finns. Tva utgangar i rad satter sina spar. Sa nu ska jag saga hej till sangen!


The dragqueenshow

OH YES! Gardagen blev en succe. Tack Siri, for en fantastisk kvall!

Transorna levde upp till forvantningarna och bjod pa en glamoros show. Harlig underhallning och trevligt sallskap. Maten var inte av det mest exotiska slag, men det kompenserades av de sexiga servitriserna.
Efter showen akte nagra av oss till en nattklubb och festade till det, far ju passa pa nar man ar i New York. Och jag kan ju inte saga att jag angrar mitt val. Vi akte till en nattklubb som hade flera olika vaningar.  Sebastian sag till att vi fick gratis drinkbord pa hogsta vaningen. U T S I C K T E N ! Kanslan att blicka ut over ett blinkande New York, sager inget mer...
Som om inte det vore nog, efter nagon timme akte vi vidare till en annan nattklubb och fler drinkar vantade. Sex in the city in real life, detta ska jag beratta for barnbarnen.

Kommer fa nagra bilder av Micke (ytterligare en svensk pa skolan) sa det tycker upp sa smaningom.

Allt detta hade varit annu mer vardefullt om Carro kunde varit med. Hon sitter pa flyget hem till Sverige nu. Haller alla tummar och tar for att resan gar sa smidigt som mojligt. Love to you my friend!


Central Park & Alice's Teacup

Var nere pa stan en liten svang med Siri, Malin, Emmy och Micke denna eftermiddagen. Det tar kanske en halvtimme att ta sig in till stan med tunnelbanan och det ar valdigt smidigt. Vi gick en runda i Central park och efter det gick vi till det supermysiga Alice-i-underlandet-inspirerande cafeet Alice's teacup. Kakade soppa, scones och varm choklad. Orkade inte allt sa vi fick tog med oss nagra scones hem i en doggybag. Tog sonder mitt ena objektiv i Flaggstaff (inte det dyra, tack&lov) sa det blir inga bilder ikvall. For njuta desto mer...

Nu har jag gjort mig i ordning for dragqueenshowen. Hade inte med mig nagra finklader, men tjejerna ar sa snalla och lanar ut klader till mig.


Nightlife in New York City



Var ute pa en nattklubb i New York city igar. Det var verkligen en upplevelse jag sent kommer glomma. En av tjejerna i lagenheten jag bor i fyllde ar och hon tog med oss till ett stalle mitt inne i smeten. Hon kanner en "promoeter", som ar anstallda av klubben for att fa dit snygga tjejer. Vi fick gratis intrade, ett drinkbord pa VIP-avdelningen och gratis drinkar. Servade som prinsessor.

Idag skiner solen i The Big Apple och jag ska ut och shoppa. Ikvall ska vi formodligen fira Siri, an av annan svensk pa skolan. Ska tydligen till nagon transvestitbar och ata middag. Blir nog haftigt!

Raining cats and dogs outside the window

Japp, det regnar som bara den! Kanner inte for New York city idag. Tur att jag stannar har enda till onsdag. Emmy Koskinen (en annan elev pa skolan) ska formodligen ta mig med i helgen, det ser jag fram emot. Har varit och tranat idag pa morgonen. Tycker det var en ganska fin arena. Har galen traningsvark i mina baksidor sa jag tod det valdigt lugnt, bara lite gymnastik. Traffade headcoachen Dan Mecca, pratade lite om skolan och traning i allmanhet. Efter at vi lunchbuffe pa skolan innan det var dags att ge sig ut i regnet och bli genomblot.

Carro har bokat om sitt flyg och ska forhoppningsvis hem snart. Tanker pa dig min van!


Det blir inte alltid som planerat...

Idag har varit en jobbig dag.

Hotelltelefonen ringer halv 7 pa morgonen och pa andra sidan ar pappa. Yrvaken som jag var hann jag inte mer an uppfatta vad han sa. Carro har blivit jattesju, halsfluss och kortelfeber. SHIT!

Hon ar fortfarande i Dallas, vantar pa att bli tillrackligt frisk for att klara hemresan. Jag onskar jag kunde vara hos henne just nu. Ge henne kuckelimuck-medicin, krama om henne och gora henne frisk. Det ar verkligen ett skrackscenario att bli sa sjuk pa andra sidan av atlanten. Men jag kanner Carro och jag vet att ar det nagon som fixar sig igenom detta sa ar det hon. Hon ar nog den mest envisa person jag kanner.

Jag far klara mig i New York pa egen hand, det ar inte mer med det. Ar det nagot jag lart mig under denna resan sa ar det att allt loser sig. Just looking from the bright side of life. Om jag nagon gang ska tatuera (vilket jag formodligen aldrig kommer ske) blir det nagot i stil med det.

Och hittills har allt faktiskt lost sig, trots att jag inte haft internet pa nagra dagar och flyget var forsenat och inte minst det faktum att Carro ar kvar i Dallas. Jag har kommit till New York och Manhattan College (An sa lange pa ratt sida viktgransen). Taxichaufforen som korde mig till skolan var en smarra katastrof, kunde knappt engelska och fragade mig om vagen (PUCKO!!!). Men tillslut hittade vi ratt och Maria Jangsten, som ar en av svenskarna pa skolan kom och motte mig.

Imorgon ska jag aka och traffa Mecca. Hur mitt schema kommer se ut de narmsta dagarna har jag ingen storra koll pa. Men HEY, det loser sig!

Det ar roligt att hora fran er darhemma har pa bloggen. Ska bli roligt att fa beratta mer i detalj om mitt aventyr.
Nu ar det dags for lite somn.

Caroline, jag tanker pa dig! Du har allt mitt stod. KRYA PA DIG!




Solen gar upp over Phoenix

Annu en stekdag, vet inte om jaghar tur eller om vadret brukar vara sahar bra.

Igar var jag pa Arizona Mills, den storsta mallen i Phoenix. Jag var dar i over tre timmar och han bara med kanske en tiondel. Krille, jag hade inte ens tid att besoka Rainforest Cafe. Men det sag haftigt ut. Sa jag ska dit och branna pengar ikvall igen. Overvikten blir ett senare problem. Igar kopte jag bla. nya traningsskor asics for 300 kronor (och det var riktigt bra skor), kostar kanske 1500 minst hemma. Sen unnade jag mig tva par glasogon, ett par Rayban och ett par Policebagar. Finns en massa snygga Air Max och andra sneakers. Jag har forbjudit mig att kopa fler AirMax just nu, men jag frestas till gransen.

Nu ska jag ut i solen och steka mig lite.

Taxinummer: 602 200 2000

Hur lyckas jag ga sa vilse?
Gick upp klockan 7 imorse for att hinna ta en promenad innan frukosten som stanger 9.
Gick till fotbollsarenan pa campuset som ligger ca. 3 km fran hotellet. Jag var dar igar och jag trodde jag hade koll pa orienteringen vid det lagret. Klockan var 7.30 och jag tankte att det blir lagom att ga hem igen. Det ar ju bara raka vagen ner, jag visste precis var hotellet lag....!! 1 och en halv timme senare var jag fortfarande ute och snurrade bland gatorna. Jag fragade en kvinna pa en mack om var Apache Boulevard lag och hon forklarade noga precis var jag var, anda lyckades jag ga at helt fel hall. Det slutade med att jag gick in pa en bank och fragade om de kunde ringa efter en taxi. Jag var sakert 5 km fran hotellet och nar jag antligen kom hem var klockan halv tio och jag hade missat frukosten. Sa jag kopte chicken fajitas pa Filibertos fastfood pa andra sidan vagen, for att sedan somna gott i solstolen. Kanns som att jag har en tegelsten i vardera lar, blir nog bara lite baltraning idag.


So long Flagstaff

Efter en kaffe med Coach Heinz pa ett mysigt Cafe downtown var det dags for mig att lamna Flagstaff for denna gang. Ar ganska saker pa att det inte var sista gangen jag besoker Flagstaff.

Tog en airportshuffle ner till Phoenix dar jag chackade in pa ett Hotell i statsdelen Tempe i Phoenix. Har ar det sommar och jag har ivrig som jag ar forvandlats till en krafta. Glomde att det tar ett tag for huden att vanja sig vid solen. Sprang en harlig loprunda pa Arizona State Universitys campus och trande lite styrka pa eftermiddagen. Och denna kvallen har jag shoppat pa Ross. Krille, du skulle aldrig tipsat om stallet. For jag spenderade rejalt med dollar. Fyllde mitt nyk;pta handbagage. Men tjena vad roligt det var. Var nog bra att jag var sjalv, for ingen hade statt ut med mig.  Kopte saker till alla i familjen faktiskt, till och med till dig Pappa. 

Pa vagen till Ross gick jag igenom ett ganska skumt omrade, ungefar som Araby i Vaxjo. Jag var allt lite radd. Nagra skumma typer som visslade pa mig, jag trodde jag skulle bli bade ranad och valdtagen. Men jag gick fort och hade Robyn pa hogsta volym i ipoden, sa jag klarade mig undan med hog puls. Kunde dock inte riktigt njuta av den goda hamburgarebn nar jag var framme. Men nasta gang blir det taxi.

Nu ar jag riktigt trott. Ska bli skont att sova. Ska upp och ga en morgon promenad imorgonbitti. Men da gar jag at andra hallet. Blir nog en runda pa campus. Kanns konstigt att inte har Carro hos sig langre. Hon befinner sig just nu pa Sothern Methodist University i Dallas.


GRATTIS ICA-FIKA-RUMPEVICK

Stort GRATTIS kara syster till ditt SM-guld!!!
Bast nar det galler. Guldstoten kom i sista omgangen. 14.50, och pers tror jag?
Dar snackar vi vinnarskalle, gor inte Krille lika nervos nasta gang
.





2000 meter over havet

Det har kommit jatte mycket sno har sa jag sprang pa ett rullband pa hotellets gym samtidigt som jag kollade pa amerikansk TV-reklam. Jag var ju tvungen att prova trana uthallighet pa hog hojd nar jag ar i loparmecka sa...
Flagstaff ligger over 2000 ovan havet och ar darmed optimalt for hoghojdtraning. Det tar ungefar tva veckor innan du vanjer dig vid hojden. Aven om jag tod det lugnt var det valdigt anstrangad och det tog ett tag att hamta andan efterat.

Annu en upplevelserik dag


Coach Duncan och en av hans underbar dottrar


The ecutest girls in the US?


Lets Dance

JAG AR LYRISK! Vilket aventyr vi far uppleva. Manniskorna har ser verkligen saker fran den ljusa sidan, riktigt inspirerande. Nar jag kommer hem kommer jag formodligen vara jobbigt optimistisk.

Idag at vi brunch tillsammans med Coach Duncan och Coach Heinz. mycket trevligt och vi fick svar pa alla fragor. Allt verkar valdigt bra har. Jag gillar verkligen Coach Duncan, aldigt odmjuk och roligt. Ska bli spannande att eventuellt borja trana for honom.

Pa eftermiddagen fick vi faktiskt aka hem till honom och traffa hans familj. Valdigt intressant och trevligt. Han har fem sma vilda dottrar som ar sa ljuvliga. Jag blev kar. Hans familj var sa trevlig och hans fru var fantastisk, aven hans svarmor.

Kvallen avslutades med ytterligare en fantastiskt kvall hos Nicole, en av tjejerna i track-teamet. Hon bodde sjalv tillsammans med fyra andra i ett superfint hus. Kanongod mat och underbar gemenskap. Spelade lets dance (TV-spel), air hockey och fotboll.

Trots alla superlativ ar det svart att beskriva i ord hur roligt vi har det.

Forsta offeciella dagen pa var recruiting-trip

Vilken dag!!!!! Oh tjena vad vi har haft roligt, over forvantan. Alla ar verkligen sa vanliga och oppna, ingen blyghet har inte. Har skrattat en hel del idag.

Dagen borjade med en campustour, da vi fick lite allman info om skolan. Sen akte vi till inomhusarenan och kollade pa tavlingen. Det var riktigt roligt att se dem tavla, dar snackar vi lagkansla. Ungefar som skol-SM i Sverige och da var detta bara en liten tavling. Sjukt motiverande!

Sedan at vi lunchtillsammans med nagra fran laget pa Wildflower. Pa eftermiddagen fick vi titta pa hur eleverna bodde i elevkorridorerna. Tva och tva i ganska sma rum. Eleverna bor oftast bara dar deras freshman-year, sedan pallar de inte mer. Men det ar en bra erfarenhet man borde uppleva pa College.

Middagen at vi pa en Grekisk resaturang, aven det kanontrevligt! Vi fick bland annat dansa grekisk dans och leka med eld. Klockan ar inte ens 21 har men vi ar ganska trotta pa grund av jetlagen (8 timmar efter)

Nu myser vi till det med te och cookies pa hotellrummet. Vi har det bra.

At lunch med ett gamg harliga friidrottare fran laget. Mycket skratt!

Formodligen den harligste bruden i laget!!!

Flagstaff AZ

Alvesta, Kopenhamn, London, New York, Phoenix och sa ar vi slutligen framme i Flagstaff. Resan har gatt forvanandsvart bra. Visst var jag orolig da SJ-taget stannade mitt pa ralsen i Skane och jag kande av en viss tidspress mellan bytet i London. Men vi kom fram till New York utan storra problem. Carro har en lugnande karma jag haft nytta av. Fast bade blev valdigt oroliga i Phoenix da jag var nara att inte fa boarda pa grund av att jag hade en unseated-ticket. Men det visade sig bara vara ett fel av personal, som tur var.

Vi har varit i flagstaff i snart tva timmar, Vi har fatt en kort guiadad tur pa campuset av en loptranare. Ikvall kommer nagra tjejer fran track-teamet att ta oss med pa middag, ska bli spannande och trevlig.

An sa lange Mamma har jag inte sprungit ut framfor nagon bil och blivit overkord och jag ska gora mitt yttersta for att undvika det resten av resan. Sa du kan vara lugn.


Min sista halvtimme som 18-åring



Då var det dags, endast 29 minuter kvarstår tills dess att klockan slår tolv och jag ger mig in på mitt 20-onde levnadsår. Födelsedagen blir allt annat än vanlig, 17.50 imorgon kväll går flyget som ska ta mig och Caroline till USA. Det resulterar i att min födelsedag blir hela 30 timmar!

Är jag redo?

Väskan är i alla fall packad och jag har giltigt pass. Alla biljetter och försäkringar ligger i min nyköpta Konken.  Erica och Beatrice har lämnat beställningar på skor. Morfar har varit här och tjockat på min reskassa. Mamma har hållt sig förvånansvärt lugn. Olivia har ringt och önskat mig en trevlig resa. Jag har blivit osams med pappa tio gånger ikväll och sams igen lika många, något som hör till vardagen. Praktiskt taget kan jag nog inte vara mer förberedd. 

Men helt redo blir jag inte förrens om två veckor då tåget rullar in på Alvestas perong. Då vet jag att till och med Lisa Lantz med ett lokalsinne inte ens värt namnet faktiskt också kan orientera sig bland terminalerna på John F Kennedy Airport New York och att allting faktiskt löst sig


Min bloggoskuld är tagen


Då var det dags att trotsa mig själv och skaffa blogg. Kan ärligt säga att jag är tveksam till om denna blogg kommer bli långvarig. Den som lever får se...

-


RSS 2.0