Dodgeball tunering

Förra lördagen annordnades ett annat event, dodgeball turnering för student athletes. För er som undrar vad dodgeball är så är det i princip samma sak som spökboll, bara några regler som skiljer. Jag och några andra friidrottare ställde upp som Justice League. Vi klädde ut oss till olika superhjältar, en utklädnad vi senare vann pris för. Kämpade tappert gjorde vi också, men tyvärr förlorade vi semifinalen mot ett gäng fotbollsspelare vars taktik var fusk. inget fair-play från deras sida inte och trots att vi fick spela om matchen en gång verkade de inte ändra taktiken. Nåväl, vinna är väl inte allt här i livet och roligt hade vi ju ändå...
Justice League


Fotbollspelare som inte kunde spelreglerna

Tempermentsfulla Rashida hade svårt att behärska sig

Basketball vs. Fotball i finalen. Basket vann, lyckligt slut!

Ego-helg

Ingen tävling för mig denna helgen. Min baksida krampade ihop sig ganska ordentligt i måndags på träningen. Inget som verkar vara särskilt allvarligt och ingen bristning, vilket känns skönt.  Men tävlingsduglig är den inte, riktigt trist med tanke på att helgen tävling i Kalifornien är den bästa på hela året. Typiskt. Vill inte tänka på det så mycket, men det är svårt när hela laget är iväg, lägenheten står tom och jag blivit beodrad vila hela helgen.

Försöker göra det bästa av situationen och det har hittlls gått bra. Vädret ska bli riktigt bra denna helgen, ca 20 grader och klarblå himmel. Jag har investerat i en solstol så det lär bli en hel del kvalitetssolning på balkongen. Jag har även bokat tid för en ansikstbehandling imorgon (något måste jag ju göra för att få tiden att gå).
Det har varit International Week på Universitetet denna veckan och idag var det någon slags mässa/festival/utställning av olika länder som representarades av internationella elever från det landet. Jag hjälpte till en lite stund vid det svenska bordet.  Fika, milleniumtriologin, IKEA, svensk design och älgar - det finns mycket att vara stolt över som svensk.
Svensk-gänget
Några Saudi-Arabiska killar insisterade på att jag skulle prova burka. Ganska behaglig klädsel och inte alls så tung och varm som jag trodde. Men jag måste ändå säga att jag är glad över att kunna klä mig i vad jag vill. Skulle bli ganska knepigt att hoppa stav i heltäckande slöja.
Me going muslim? Nej tack!

Nu ska jag inleda min ego-helg med lite Netflixande. Netflix.com är en kanonbra sajt som har alla tv-serier och massor av filmer streamade. Kostar 8 dollar i månaden, men första är gratis. Just nu har jag snöat in mig på läkarserien Greys anatomy.

Blogg brist

Mamma ringde mig häromdagen. Hon ville bara veta om jag mådde bra för jag hade inte skrivit på bloggen på ett tag. Aj då! Men nu ska här uppdateras...

I söndags firade vi påsk med påskbord. Jag bidrog med svenska köttbullar och ägghalvor med kaviar. Köttbullarna gjorde dundersuccé, medans äggen knappt vidrördes. Mina amerikanska vänners förmåga att prova nya maträtter kunde definitivt vara bättre.
I måndags fortsatte vi firandet i form av födelsedagsjubileum. Rashida fyllde 22 år.  Rashida är min bästa vän här i Flagstaff och även den jag delar våning med (vilken fullträff), så det var en självklarhet att hennes dag skulle firas ordentligt.
I torsdags var jag inbjuden till The Golden Eagle Awards, som belöning för bra betyg förra terminen.  Alla student athletes med ett GPA över 3.0 var inbjudna. En trevlig tillställning och god gratis-mat.

Back on track

Har precis kommit fram till Albaquerque i New Mexico. Bussresan hit tog 6 timmar med matstopp. Jag har fått ett singelrum, vilket jag från början var lite besviken över, men nu är väldigt tacksam över. Jag kan bre ut mig och sova ostört i en stor säng.
Jag älskar stavhopp, men att resa med stavar är en riktig pain-in-the-A
.
Sen jag sa hejdå till familjen i måndags har jag haft en ganska dålig vecka. Kännt mig deppig och drabbats av väldigt mycket hemlängtan. Vill verkligen hem till Sverige. SÅ mycket svenskt jag längtar efter: huset, familjen (trots att de precis var här), värnner, svensk husmanskost, prata svenska, heligeå, långa ljusa sommarnätter etc.
Träningsmotivationen har verkligen inte varit på topp denna veckan. Så det har knappast varit med passion jag tagit mig igenom mina träningspass. Men sådana veckor är okej att ha någon gång ibland.
.
Kan å andra sidan meddela att träningen inte gått särskilt dåligt. I måndags persade jag i frivändning+stöt och benböj, 62 resp 83 kg. Jag älskar verkligen olympiska lyft och är i förhållande till min vikt ganska duktig på det. Dock har benböj alltid varit min svaghet. Under FIG-tiden bänkade jag lika mycket som jag benpressade, vilket är precis lika onaturligt som det låter. Så att jag nu benböjer 8 kg mer än jag bänkar, är ett klart framsteg för mina benmuskler.

The Grand Canyon

I söndags avslutade jag veckan tillsammans med familjen på bästa möjliga sätt i Grand Canyon. Det var precis lika ofattbart vakcert och storslaget som jag hade tänkt mig och lite till... En bild säger ju mer än tusen ord, så jag låter bilderna tala
Jag älskar er

Veckan som gick alldeles för fort

Tiden går som alltid fort när man har roligt. För en vecka sen hade familjen precis kommit hit till Flagstaff. En vecka senare har vi hunnit med en massa skoj och i morse lämnade de tillbaka mig i college-vardagen och begav sig mot Kalifornien. Jag som förmodligen är världens sämsta på att säga hejdå, kunde förstås inte hålla tårarna borta. Jag tröstar mig med att det bara återstår typ 6 veckor av skolan, så jag får återse dem ganska så snart igen.
Här kommer bilder från veckan. Enjoy!
Utanför the Dome i Flagstaff posande tillsammans med Louie The Lumberjack

En eftermiddags utflykt till byn Sedona, söder om Flagstaff. En 40 minuters bilfärd och 10 gradig temperaturskillnad.

På vägen till Las Vegas besökte vi Hoover Dam. En gigantisk dammbyggnad som förser Nevada, Arizona och Kalifornien med ström.

Väl framme i Vegas möttes vi av 30 grader, poolhäng var givet för soldyrkarna från Bergsnäs

I skymmningen blev det sightseeing till fots på the Strip, Las Vegas huvudgata

Inga storvinster på Casinos men lika glada för det...

Utsikt över Vegas uppe i 350 meter höga Stratosphere

Och eftersom Stratosphere har världens högsta åkattraktion var vi bara tvungna att prova. En uppskjutet på Liseberg fast 3ggr högre upp. Oj vad adrenalinet pumpade, helt otroligt. Bästa åkattraktionen jag någonsin åkt.

Utanför Ballagio, ett av de många storslagn hotellen på the Strip

När man lämnar kaneran i pappas händer är det alltid en liten chansning... Han fick iallafall med våra huvud


RSS 2.0